Pro-v

Pro-v

dinsdag 22 maart 2011

22 maart

wat een wederom prachtige dag.
Als je naar de bovenstaande foto kijkt lijk het wel of het dezelfde foto is als die ik gisteren genomen had op bijna hetzelfde punt van het water. Wanneer je zo je dag begint kan er eigenlijk al niet meer fout gaan en dat bleek ook wel weer vandaag want wat hebben we weer ouderwets zitten vangen.

De vis was inmiddels alweer een stukje opgekropen waardoor we ze prima op wat ondieper water konden vangen. Feit was wel dat je erg nauwkeurig moest varen want een metertje ernaast en je was zo goed als kansloos zo bleken de verhoudingen van vandaag. De dag begon direct goed want al na enige minuten vissen hadden mijn opstappers van vandaag hun eerste vissen te pakken. Voor mij duurde het echter wat langer maar dat kwam mede omdat ik met een erg grote shad aan de gang was wat zich dan ook uitte in een eerste mooie dikke 65plusser.

Door het kabbeltje wat er stond werden de zonnestralen goed onderbroken waardoor we een hele lange tijd ondieper konden blijven vissen maar nadat de wind er uit ging en het water vlak werd moesten we ze door het felle licht toch weer wat dieper zoeken. De aanbeten logen er echter niet om want deze waren echt kneiterhard en kon je echt niet missen. Zeker de aanbeet die john kreeg van een mooie zware vis was echt wel even schrikken, "wat een beuk was dat" waren zijn letterlijke woorden Na een mooie en spannende dril kon de vis geland worden en wat een bak lag er daar in het net. De vis bloede wat omdat hij de shad zo hard had gepakt dat de dreg helemaal bij de kieuwboog zat maar nadat hij weer in het water werd gezet door john zwom hij met een ferme klap van zijn staart weer weg zodat ook deze vis weer voor een hoop nageslacht kan gaan zorgen.

een mooie en vooral spannende dril volgde na de keiharde aanbeet.

met een nog veel mooiere afloop wat een pracht vis.
Ook de aantallen logen er vandaag weer eens niet om en menige boot heeft zich weer lopen verbijten hoe dit toch mogelijk was. Dit was simpelweg mogelijk door logisch na te denken, goed te varen en natuurlijk John en Bas die ook echt scherp en op dreef waren.

Kortom het was weer een super dag met erg mooie aantallen, goede dikke vissen, mooi weer en een paar gezellige opstappers die een prima dag gehad hebben en met een grote lach huiswaarts konden keren. De shads die het deze keer erg goed deden waren de dul shad, powerbait minnow, 7 inch finn-s en de good old 3 inch culprit, doe er je voordeel mee.

We hebben nog maar erg kort de tijd voor het seizoen weer dichtgaat en de weersvoorspellingen zien er goed uit. Neem het er dus nog even van nu het nog kan dat doen wij namelijk ook.

tot de volgende,

Daan Verbruggen
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten