Pro-v

Pro-v

woensdag 27 juli 2011

26 Juli

De laatste dagen van vorige week waren leuk. Er werd goed vis gevangen en de aanbeten waren kneiterhard, zelfs als de vangsten dan wat minder zouden zijn dan maken de aanbeten vaak een hoop goed. De aantallen waren ook niet slecht geweest en de slechtste dag was toch nog goed voor zo'n 35-40 vissen.

Vandaag zouden we de rivier op gaan, nu zijn we de laatste tijd erg veel te vinden op verschillende rivieren in ons land maar vandaag stond weer eens mijn favoriete rivier op het programma. Om 0600 had ik afgesproken met mijn opstappers bij de helling en de boys waren keurig op tijd zodat we snel de boot in het water konden laten en snel konden beginnen.

Vandaag zou er alleen geverticaald worden pmdat dat de laatste tijd gewoon het beste is gebleken en de mooiste vissen heeft opgeleverd. Geen slechte keuze want echt de eerste vis voor Arie was er een van een respectabel formaat, wat een prachtvis als opener. Op deze plek werden nog een aantal mooie vissen gevangen die erg goed aan de maat waren, ook de aanbeten waren weer oudewets kneiterhard wat altijd lekker is.

Ook nadat we een aantal andere plekken hadden aangedaan bleven de aanbeten gewoon lekker doorlopen, jammer genoeg zat het Rob niet helemaal mee vandaag want hij ving ook een aantal kleine vissen wat hier echt een uitzondering is. Toch wist Rob ook een aantal mooie maatse te vangen maar niet zoals Arie want die was echt heel erg op dreef en leek niet te verslaan vandaag. Bijna elke aanbeet die hij kreeg wist hij te verzilveren met een aantal zeer mooie vissen zodat hij ook zijn pr wist te verbreken vwb de aantallen op een rivier, altijd leuk natuurlijk.

Verder wist Arie ook nog een mooie snoek te vangen van en cm of  90-95. Ook Rob ving nog even iets anders als waar we voor kwamen namelijk een roofblei van een cm of 40 die hij gewoon op een groene finn-s shad ving tegen de bodem aan ving, het was Rob zijn eerste roofblei dus dat was ook wel weer leuk. Ook werd er nog een donderpadje gevangen wat op de rivier allang geen vreemde vis meer is want deze komen echt in zeer grote aantallen voor en ze worden regelmatig gevangen, toch blijft het altijd een leuk visje.

Aan het eind van de dag hadden we weer een respectabel aantal vissen weten te vangen met een aantal erg mooie. Het was uiteindelijk een mooie dag geworden met prima weer en goede omstandigheden en dus konden we terugkijken op een topdag.
Daan Verbruggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten