Pro-v

Pro-v

maandag 1 augustus 2011

31 Juli

Vandaag zouden Jan Willem en Nick opstappen om een dag te gaan snoekbaarzen. Deze jongens zijn wel al regelmatig weggeweest maar het wil nog niet echt heel erg lukken en dus zouden ze een dagje meegaan in de hoop het een en ander te leren.

Beide heren hadden wel al enige ervaring maar nog niet met het vertikalen of het dropshotten. Het zijn echt vissers die met de pen of een stuk lood in de weer zijn voorzien van aasvis of brokken vis. Toch kon ik wel merken dat het vissers waren want de dingen werden snel opgepikt en het duurde dan ook niet lang voor de eerste aanbeten volgden. Dan kun je zien dat er nog geen ervaring is wat er werd een hoop gemist.

Toch werden door mij al wel de eerste aanbeten verzilverd en ik kreeg echt ongelooflijk harde aanbeten wat betekende dat de vis het dus wel wilde doen. Er werd regelmatig gewisseld tussen vertikalen en dropshotten en echt beide systemen leverde gewoon goed vis op net als de dag ervoor. De dropshot spiering was echter wel favoriet en hier kregen wij dan ook de meeste aanbeten op. Toch kreeg Jan Willem op zijn salty shaker de hardste aanbeet waarna hij de haak kon zetten en een mooie dikke vis kon drillen. Helaas stonden we klaar met het schepnet maar de vis had nog hele andere plannen en dook nog een keer de diepte in waarna de haak losschoot en wij baalden als een stekker want dit was echt een mooie kneiter.

We hoefden echter niet lang te wachten op de volgende grote vis en het was weer Jan Willem die deze bak wist te haken. Al snel bleek dat ook dit weer een grote vis was en JW moest echt zijn best doen om deze wel veilig in het net te krijgen. Uiteindelijk kwam de vis moe naar boven en kon hij veilig geschept worden.
Even snel een paar foto's en we konden weer verder. Tussendoor werden we ook nog even door de waterpolitie gevraagd om ergens anders te gaan liggen want we lagen in een gebied waar we niet mochten komen. Ik word daar wel een beetje moe van want de ene agent maakt het niets uit en de ander stuurt je weg, hoe bedoel je consequent? Na veel protest dan toch maar weggegaan want uiteindelijk verlies je het toch en dus werd er even gevaren naar wat andere stekken.

Van echt elke stek kwam gewoon vis waarbij Nick de dropshot spiering helemaal super vond en hij niet meer met iets anders wilde vissen. Ook werd er nog een mooie bot gevangen op de dropshot spiering, kun je nagaan dat ook dit gewoon echte rovers zijn. Aan alles komt een eind en zo ook aan deze dag en dus werd er koers gezet richting de helling, hier werden de lijnen nog even te water gelaten maar helaas konden we hier geen aanbeten meer krijgen. Op het moment dat ik de electromotor naar binnen haal krijgt nick toch nog een harde beuk en heeft hij er een mooie vis aan helaas schiet hij weer los en besluit ik om de electromotor te laten zakken en nog 1 keer over de plek heen te gaan. Jammer genoeg krijgen we hier geen aanbeet meer en is het tijd om te gaan traileren.

Het was wederom een prachtige dag geweest met een hoop actie en weer een mooie vis waarbij er ook nog eens een erg grote werd verspeeld, maar ja je kunt nu eenmaal niet alles mee hebben.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten