Pro-v

Pro-v

dinsdag 18 oktober 2011

17 oktober

Vandaag even met Bert en zijn maatje Marko het water op geweest. Bert wilde graag zijn nieuwe Abu Vendetta vertikaal hengel even uit proberen, echter had ik niet het idee dat dat er van zou gaan komen want de laatste dagen waren vooral dropshottend erg goed.

Marko had nog nooit een snoekbaars met de dropshot gevangen en dus was dat de uitdaging van vandaag. Erg lang hoefde we niet te wachten want het was al erg snel raak op de eerste plek. Het was Marko die zijn eerste vis van de dag en op de dropshot wist te vangen. Ook Bert en ik kregen kort daarna de eerste aanbeten die we goed wisten te verzilveren.

Er werd de gehele dag goed vis gevangen en het was echt de ene aanbeet na de andere die we op onze dropshot kregen. Ook vandaag waren het weer de gulp alive minnows in de kleur chartreuse die dodelijk waren. Natuurlijk heb ik ook geprobeerd om met iets anders te vissen maar daar kon ik echt maar weinig aanbeten op krijgen. Bert en Marko kregen zoveel aanbeten dat die sowieso niet meer wilden wisselen en zij vonden het wel best zo met de gulp alive.

Vertikaal kon je gewoon niet aan de vis komen ondanks dat ik het wel een tijdje geprobeerd heb. De vis is echt aktief aan het jagen op het enorme aanbod speldaas dat zich in dit gebied ophoud. Wanneer de vis zo aktief is en niet tegen de bodem aanligt dan houden ze zich vaak op op verschillende waterlagen waardoor een dropshot systeem dan veel effectiever kan zijn.

Zoals gezegd werde er de gehele dag door vis gevangen en was het gewoon erg goed. Marko had het zichtbaar naar zijn zin en dat kwam mede doordat de vis er als gekken opdook en je enorme harde aanbeten kreeg die echt niet te missen waren.


Leuke bijkomstigheid van vandaag was dat er weer heel veel mooie maatse vissen werden gevangen waaronder een groot aantal 50+ vissen en enkele zestigers.

Aan het eind van de dag stond de teller weer rond de 100 vissen en konden we terug kijken op een prachtige dag die erg mistig begon met daarna 2 korte buien. Uiteindelijk brak in de loop van de ochtend het zonnetje ook nog even door en dat is best aangenaam. Feit is wel dat de watertemperatuur in twee weken tijd met zo'n 6 graden is gezakt dus het gaat nu allemaal erg snel, wat ik persoonlijk niet zo erg vind want ik heb het gevoel dat er een leuke tijd aan zit te komen.

Daan
http://gosnoekbaars.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten