Pro-v

Pro-v

maandag 24 oktober 2011

22 Oktober

De laatste dagen heb ik weer erg veel op het water gezeten en amper de tijd gehad om het een en ander op het blog te zetten. Het was de afgelopen dagen gewoon weer heel erg goed, niet alleen op de dropshot maar ook vertikaal deed de viss het erg goed. Niet op alle wateren was het raak met vertikalen maar daar waar het wat minder was kon je vaak weer op de dropshot goed vangen.

Zaterdag bijvoorbeeld waren Henk en Jurian mee en was het de bedoeling dat we van alles wat zouden gaan doen. Toch gaf ik het advies om te beginnen met dropshotten omdat de vis het hier de laatste tijd gewoon echt goed op deed. Dat dit ook zo was bleek al snel op de eerste stekken waar de vissen echt vol op onze dropshotjes doken. Favoriet waren natuurlijk weer de Gulp Alive minnows en dan wel in de 3inch variant.

Het was Henk die de eerste vis van de dag ving en voor we het wisten had hij er al een paar in de boot gehad terwijl ik nog in mijn handjes zat te wrijven vanwege de kou. Toen ik eenmaal warme handjes had ging ook ik mijn vissen vangen en natuurlijk kon ook Jurian niet achter blijven


De eerste van de dag voor Henk

De truc van vandaag was eigenlijk alleen maar zo goed als niet bewegen en echt heel scherp varen want een meter naar links of rechts kon vaak al het verschil uitmaken tussen wel of niet vangen. De vis bleek vandaag weer op hele andere gedeeltes van het water te zitten en om ze te vinden hoef je vaak alleen maar logisch na te denken. Nog steeds zie ik mensen op het water die zelf niets ondernemen en aan het eind van de dag slecht hebben gevangen. Vaak worden wij als visgids belaagd door mensen of op het internet die vinden dat wij dat wij ervoor zorgen dat het te druk zou worden op het water en dat wij mensen meenemen naar allerlei stekken, Naar mijn idee onzin want het wordt uberhaupt drukker op het water en je zult er dus meer en vooral andere dingen voor moeten doen om je vissen te vangen. Ik hoor het alleen nooit iemand melden als het de andere kant op gaat en wij door verschillende boten worden ingesloten en af en toe niet eens meer voor of achteruit kunnen omdat men zo brutaal is af en toe slechts enkele meters van je af te gaan liggen.

Ja dat zit mij ook wel eens dwars want vaak zijn dit de mensen die het hardst lopen te schreeuwen over ons. Dan pak ik maar weer mijn biezen en  zoek dan vaak weer andere stekken op zodat ik er het minst last van heb echter maken sommige er een sport van om je dan toch weer te vinden. Enfijn op andere stekken kun je ook gewoon nog steeds je vissen vangen en dat bleek dus ook de afgelopen dagen. Zaterdag wist Jurian ook nog een mooie 70+ vis te vangen waar hij een hele mooie dril aan had want de vis was echt sterk.Het was dus gewoon weer erg goed dit weekend zo goed dat mijn maatje Frank op een gegeven moment belde en mij vroeg of ik met goud op de haak zat. Frank lag namelijk een stukje achter ons en zag hoe wij de ene na de andere vis vingen terwijl de rest om ons heen het vaak zeer moeilijk bleek te hebben.

Zoals gezegd was de dropshot vandaag weer dodelijk en wilden de snoekbaarzen eigenlijk niets anders dan dat. Verder is het nog erg plekkerig en kan de vis het soms moeilijk doen maar ik ben nog steeds van mening dat als er vis ligt je ze moet kunnen vangen. In ieder geval was het weer een top weekend waarbij we echt weer super aantallen hebben gevangen en ook het formaat van de vissen viel niet echt tegen.

Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten