Pro-v

Pro-v

donderdag 13 oktober 2011

Powerbait, daar zit een luchtje aan

Vandaag even een dag het water op met mijn maatje Andre die de laatste dagen maar aan niets anders heeft gewerkt dan aan mijn nieuwe Marcraft. Omdat hij het zo druk heeft gehad leek het mij dan ook een goed plan om hem mee te nemen naar een water waar hij nog nooit was geweest maar mij er al heel veel over heeft horen vertellen.hij is bijna klaar op wat kleine opties na

Om 0600 was Andre al bij mij thuis alwaar we dus eerste even lekker een bak koffie achterover sloegen. Daarna werden er nog wat kleine details besproken over de verdere afbouw van mijn boot die als het goed is Dinsdag wordt afgeleverd. Als de koffie dan eenmaal op is stappen we in de bus en rijden we naar mijn loods om de boot op te halen zodat we snel een stukje kunnen gaan rijden en zo snel mogelijk de hengels weer kunnen laten zakken.

Als we aankomen bij de trailerhelling is het nog donker en besluiten we om eerst nog even wat koffie te drinken. In die tussentijd kan ik mooi mijn spullen even klaar maken zodat ik in de boot niet meer zoveel hoef te doen. Veel kunstaas hoefde ik niet neer te zetten want ik was vandaag van plan om echt alleen maar met powerbaits te gaan vissen. Powerbaits zijn er inmiddels in echt verschillende soorten, maten en kleuren. Het pakket softbaits is bij ons (purefishing) op dit moment zelfs zo uitgebreid dat ik werkelijk met bijna niets anders meer vis. Natuurlijk zijn het niet alleen de softbaits met de powerbait formule die ik gebruik maar vandaag heb ik voor mijzelf besloten dat ik met niets anders vis.


Powerbait ripple minnow zwaar favoriet


Als we op de eerste stek aankomen zie ik dat ik mijn speldwartel even moet vervangen, ik heb inmiddels zoveel vis gevangen de laatste dagen dat mijn nanofil lijn vlak boven de speld wat begint te pluizen. Dit is natuurlijk ook niet zo raar als je je bedenkt dat er op dat stukje lijn talloze snoekbaarzen hebben zitten knagen. Terwijl ik mijn speld aan het vervangen ben en de boot op het electronisch anker ligt, weet Andre al een aantal aanbeten werpend te missen. Hij werpt zijn splitbelly heel gerafineerd tegen het ondiepe talud aan waar hij met korte bewegingen de shad terug vist en hem onder spanning weer van het talud laat vallen. 3 stuke weet hij er te missen maar als ik net mijn shad in de speld hang is het raak, een mooie vis heeft zich tegoed gedaan aan zijn splitbelly.
Natuurlijk had ik nu de smaak direct te pakken en na het nemen van een paar mooie foto's kon ik dan ook eindelijk mijn shad af laten zakken. Het zal welgeteld geen minuut geduurd hebben voordat mijn powerbait ripple minnow werd gegrepen door een mooie maatse vis die er echt als een razende op wist te knallen en ook ik dus mijn eerste vis binnen had.De vis was echt los want ook Andre stond weer met een kromme hengel nadat ik mijn vis had teruggezet, deze keer was het een iets kleinere vis maar de aanbeten waren er echt niet minder om. Er werden nu met grote regelmaat erg mooie en vooral grote vissen gevangen waarbij het leuk is om te vertellen dat enkele vissen vaak een klein aanbeetje gaven die vaak gemist werd waarna er alsnog een harde tweede aanbeet kwam die meestal niet te missen was. Als je dit dan zo zelf meemaakt wordt je toch steeds meer overtuigd dat de powerbait formule echt werkt.Nieuw in het pakket zijn ook de foot head loodkoppen, dit is een mooie halfronde loodkop die aan beide zijkanten plat is met een paar mooie oogjes erop. De haak mag dan ietwat dik lijken, in de praktijk blijkt dit dus echter totaal geen probleem. De loodkop vist uitermate goed en is perfect in balans, verder heb je niet veel last van weerstand op opwaartse druk. Wel vind ik dat bijvoorbeeld de deep jig serie met sommige shads wat mooier wegvalt als je hem laat zakken, toch vissen wij met deze loodkoppen ook erg lekker waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je de haak niet zult zetten.


de Berkley foot head jig

Als we een paar uur verder zijn staat de teller alweer op een respectabel aantal snoekbaarzen waarbij een aantal zeer mooie. Het waren niet alleen de snoekbaarzen die onze geurige en smaakvolle powerbaits pakten, ook de baarzen konden er maar echt moeilijk van af blijven en dus werden er ook hier een flink aantal van gevangen.Het was werkelijk waar een schitterende dag die begon met een zonnetje, echter gedurende de dag kwam er wel wat meer bewolking waardoor de vis op een gegeven moment even leek verdwenen. Omdat er wat meer bewolking was gekomen was de vis weer wat ondieper gaan liggen en toen we dat eenmaal door hadden gingen zij weer volledig los op ons kunstaas.


Je kent ze wel, die momenten dat je denkt dat je het niet fout kunt doen. Toch zijn dat dan vaak de momenten dat er het een en ander gebeurt waar je liever niet te lang over wilt blijven nadenken. Zo'n moment maakte ik ook nog even mee toen ik een grote vis aansloeg maar deze zich toch weer van de haak wist te ontdoen. Heel even maar dan ook heel even heb ik er aan gedacht om overboord te springen en hem te gaan halen, echter zorgde de buitentemperatuur ervoor dat ik alsnog rustig op mijn stoeltje bleef zitten.

Na nog een aantal mooie dikke vissen te hebben gevangen kwam er een einde aan deze dag, dagen als deze zijn oneindig en het liefst wil je tot aan het donker doorvissen. Andre en ik moesten beide ook nog even een stukje rijden en de boot wegbrengen en dus hielden we het voor gezien. Het was mooi geweest, we hadden een mooi aantal vissen gevangen en enkele erg mooie maar zo was het goed, de powerbait shads hadden wederom bewezen een zeer goed aanvulling in je viskist te zijn en ook met de nieuwe foot head jigs zat het wel goed. Eenmaal op de kant dronken we er nog een en keken we terug op een superdag, snel daarna werd er getrailerd en reden we weer huiswaarts.

Hieronder nog een aantal foto's.
Tot de volgende keer,
Daan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten