Pro-v

Pro-v

zaterdag 1 oktober 2011

Wat een gekkenhuis!

Het is de laatste tijd erg druk en ik moet jullie eerlijk zeggen dat het bijhouden van het blog er een klein beetje bij ingeschoten is. Dat wil niet zeggen dat er niet gevist wordt want dat gaat gewoon nog steeds dagelijks door. Ondanks dat ik niet meer over mijn eigen boot beschik ben ik toch nog steeds op het water te vinden, mede dankzij Marcraft want ik heb er wederom voor gekozen om weer in een Marcraft 535 te gaan varen. OMdat mijn boot al is opgehaald heb ik van Marcraft de beschikking gekregen over een 496 zodat ik mijn klanten niet telleur hoef te stellen en de trips gewoon door kunnen gaan.

er wordt nog hard gewerkt aan mijn nieuwe Marcraft 535

Vandaag zou het prachtig weer worden en dus keken mijn opstappers er al heel erg naar uit om lekker het water op te gaan. We zouden er niet al te vroeg op gaan en 0800 was wel een schappelijke tijd. snel werd alles ingeladen en stapten de heren aan boord. Beide hadden wel al wat verticaal ervaring maar het wilde met de vangste nog niet echt lukken, dropshotten was hun al helemaal onbekend en dus zou ik de heren vandaag het een en ander bij gaan brengen.

Na een stukje varen kwamen we aan op de eerste plek waar ik Marcel en Freddy het een en ander begon uit te leggen, op de dieptemeter kon ik inmiddels wel al zien dat er meer dan genoeg vis aanwezig was. Snel werd de boot even op de spotlock gezet zodat deze netjes op zijn plaats bleef liggen en ik op mijn gemak mijn aanwijzingen over kon brengen naar Marcel en Freddy. Toen het voor beide heren wel duidelijk was wat de bedoeling was gingen de hengels te water en volgde de eerste aanbeten al vrij snel. Natuurlijk werden de eerste aanbeten gemist want ja dat gebeurt meestal met de eerste aanbeten. Ook vertelde ik dat het wel gebeurde dat er platvis werd gevangen waarna ik nog niet uitgesproken was en Freddy zijn eerste platvis op de dropshot kon onthaken nadat er al de nodige snoekbaarzen de binnenzijde van de boot hadden gezien.


Na een groot aantal snoekbaarzen kreeg ook Marcel een ietwat vreemde aanbeet en ook hij had een platvis weten te haken. Het leuke van het alles is dat deze botten de dropshot Gulp echt helemaal volledig in de bek hebben iets wat er op wijst dat ook deze vissen echte rovers zijn.


Na een aantal botten en een hoop snoekbaarzen besloten we om even van plek te gaan wisselen aangezien de vangsten iets terug begonnen te lopen en de stroom er een beetje uit ging. Op de nieuwe plek bleek de vis nog wel trek te hebben in onze dropshotjes want al bij het eerste zakken van de hengels stonden Marcel en Freddy beide een vis te drillen.

 Het wat niet altijd de grootste vissen maar er zaten er ook een flink aantal bij die echt mooie aan de maat waren. Natuurlijk hoor je mij niet klagen als je in deze tijd zo goed aan de vis weet te komen en er dan ook nog af en toe een mooie kneiter tussen door schiet. Vandaag had ik zelf het geluk om weer twee mooie dikke vissen te vangen dus ze zitten er wel degelijk.
Grote vissen heb je nu eenmaal niet voor het uitzoeken en daar moet je natuurlijk ook wat geluk bij hebben. Nu ontbreekt het mij niet vaak aan geluk maar toch was ik er weer erg blij mee. Gelukkig was ik niet de enige die mooie vissen wist te vangen want ook mijn opstappers hadden er een aantal mooie maatse vissen bij zitten en de aanbeten leken maar niet te stoppen. Zo een uur voor we zouden stoppen werd de boot nog even voor anker gelegd omdat de heren een aantal punten hadden opgeschreven waar ze graag met mij over van gedachte wilde wisselen. In ruim een uur werd mij echt het hemd van het lijf gevraagd en probeerde ik Marcel zoveel mogelijk duidelijkheid te geven over de manier van vissen zoals ik die beleef. Ook werden er door mij nog een aantal montages gemaakt om het de heren allemaal goed duidelijk te kunnen maken. Ook werden er nog een aantal knopen gelegd welke zeer belangrijk zijn zoals de dubbele albright voor de Nanolijnen.

Na de nodige uitleg werde er ondanks de tijd nog even afgesproken om het toch nog maar even een half uurtje te proberen, het was uiteindelijk supergoed en natuurlijk schitterend weer. In dit laatste half uur wisten we nog een respctabel aantal vissen bij te vangen waaronder toch ook weer een aantal zeer mooie.
Dan was het toch echt tijd om naar de trailerhalling terug te keren en dus werden de hengels binnengedraaid en de spullen opgeruimd zodat wij op ons gemak terug konden varen. Het was weer een fantastische dag met onvoorstelbaar veel vis en enkele zeer mooie. Tijdens de tocht terug werd er nog even lekker nagepraat en bedankten de heren mij voor een superdag welke zij nog nooit hadden meegemaakt en ook niet voor mogelijk hadden gehouden dat dit echt kon. Heren ook ik heb van jullie genoten het was reuze gezellig en ik hoop dat jullie er een hoop van hebben opgestoken.

Daan

2 opmerkingen:

 1. Hoi Daan,

  Leuk verslag. Is het nou zo dat er steeds meer bot als bijvangst is of is het gewoon de tijd van het jaar nu?

  Groet Foekieboy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd wordt er steeds meer bot gevangen maar in deze tijd van het jaar is dat altijd wel het geval. Veel kleine prooivis en botten zijn echte jagers.

  Daan

  BeantwoordenVerwijderen