Pro-v

Pro-v

zondag 2 oktober 2011

Zou het nou echt los zijn?

Na de fantastische dag van gisteren zou het vandaag moeilijk worden om deze ook maar enigzins te evenaren. Zeker omdat ik weet dat het met het snoekbaarzen de laatste tijd vaak erg wisselvallig kan zijn, het verschilt gewoon echt van dag tot dag en het blijkt wel dat vaak degene met de meeste ervaring en kennis goed van het water af komen.

Als ik onderweg ben naar de trailerhelling bekruipt mij een angstig gevoel, het zit namelijk pot en pot dicht met mist. Nu ben ik niet zo bang voor de vangsten want de vis vinden we wel maar het gaat vaak om een stukje veiligheid wanneer je niets ziet. Juist dan is je gps apparatuur zo belangrijk zodat je in ieder geval kunt zien waar je uithangt. Peter en Boudewijn zijn ruim op tijd bij de helling en de boot ligt er dan al in zodat we snel op pad kunnen. Onderweg blijkt het op het water toch nog wel aardig dicht te zitten en dus is voorzichtigheid geboden.

Als we na de bizare tocht uiteindelijk op de plek aankomen begint de mist eindelijk een beetje weg te trekken en wordt het zicht stukken beter. Snel maken we de hengels klaar en laten we de shads zakken. Lang hoeven we niet te wachten op de eerste aanbeten want terwijl ik Boudewijn wat aan het uileggen ben heeft Peter zijn hengel al laten zakken en slaat aan. Vol verbazing staan Boudewijn en ik te kijken hoe Peter zijn eerste vis de boot in tilt wat direct een mooie dikke blijkt te zijn.

Als de vis op de gevoeloige plaat is gezet laten ook Boudewijn en ik onze lijnen snel zakken en vervolgen de drift waarbij we de shads een mooie aktie meegeven. Het blijkt dat de snoekbaarzen er vandaag wel weer zin in hebben want we vangen werkelijk de ene na de andere vis waaronder toch weer een hoop mooie maatse vissen die er echt als een razende opdoken.

Er is echt geen moment op de dag geweest dat het niet lukte en ik had wederom de vis goed weten te lokaliseren. Wel moest er enorm nauwkeurig gevaren worden want wanneer je er een metertje naast zat ving je echt niets of zeer matig. Dat blijkt wel als we een ander bootje spreken die het eigenlijk super slecht had en dat was dus helemaal niet zo in onze optiek. Uiteindelijk bleef de mist toch nog wel vrij lang hangen maar we vingen er niet minder om.


Ook als de mist dan uiteindelijk echt weg is en de zon in onze nekken staat te branden blijven we gewoon super vangen. Er is 1 moment waarop het even stilvalt maar na enig zoeken weten we ze dan toch weer te vinden. De vis ligt wel al erg veel bij elkaar en je merkt echt dat wanneer je er 1 weet te verleiden de rest vaak geactiveerd wordt. Verder is de vis echt los op vooral klein aas waarbij de powerbait minnow en de 3 inch Gulp Alive weer echt uitblinken weten inmiddels ook Peter en Boudewijn Natuurlijk zullen er een hoop mensen zijn die denken "jaja hij wordt gesponsord door Purefishing logisch dat hij dat zegt" Ik hoop alleen dat men de moeite neemt om dit verschrikkelijk goede kunstaas eens uit te proberen zoals je dat ook met andere merken shads doet en ik beloof jullie dat je er echt geen spijt van zult krijgen.

Met een watertemperatuur van zo'n 18-19 graden en een buiten temperatuur van maar liefst 26 graden kunnen we nog niet echt van herfst dagen spreken. Aankomende week lijk het er op dat we een weersomslag krijgen en dus kan het allemaal weer helemaal anders zijn. In ieder geval hadden wij vandaag weer dik over de 100 vissen weten te vangen en mochten we wel spreken van wederom een topdag.

Daan
http://gosnoekbaars.nl/


1 opmerking: