Pro-v

Pro-v

woensdag 28 december 2011

Een nieuwe pr voor Dick

Na alle hectiek en vreetpatijen na de kerstdagen, was het eindelijk weer eens tijd om lekker het water op te gaan. De laatste tijd heb ik helaas vaak trips moeten afzeggen vanwege de maar constant aanhoudende harde wind. Vandaag echter waren de weersgoden ons goed gezind en konden we vissen.

Omdat het natuurlijk pas laat licht wordt hadden we zo rond een uur of 0800 afgesproken bij de helling. Vandaag zouden Jos en Dick opstappen en toen zij arriveerden was ik net de boot aan het traileren. Ik was net op tijd want terwijl ik bezig was met de boot bleek al snel dat ik niet de enige was die het idee had om er op uit te gaan, tal van boten sloten aan in de rij om het water op te gaan.

Het bleek vandaag een nogal moeilijk dag te gaan worden want na een tijdje op het water bleek al snel dat de vangsten bij een hoop mensen erg slecht waren en er waren zelfs boten bij die niet eens 1 vis hadden weten te vangen. Wij mochten dan nog niet eens klagen want wij hadden er in ieder geval in de ochtend een paar weten te vangen waaronder een nieuw pr voor Dick. Iedereen ging in de ochtend eigenlijk meteen naar links maar eigenwijs als ik ben wilde ik het toch eerst even ergens anders gaan proberen en niet geheel zonder succes. Dick wist er in de ochtend al direct zijn pr een beetje op te schroeven door een echt schitterende dikke vis te vangen van hoog in de 80 cm die van een ondiep gedeelte afkwam.
Uiteindelijk wisten we op dit gedeelte van het water nog aardig wat vissen te vangen waarna het op een gegeven moment stilviel en het tijd was om te verkassen. Aan de ander kant echt bleek al snel dat bijna iedereen moeite had om een aanbeet te krijgen maar ook hier wisten wij door stekkennis en regelmatig te verkassen toch nog aardig wat aanbeten uit te lokken. De vis pakte echter erg voorzichtig en dus werd ook menige aanbeet gemist. Uiteindelijk wisten we vergeleken met de rest van de boten toch nog aardig wat vis te vangen waarbij we alles hadden ingezet, van spiering firebal tot vertikaal en van spiering dropshot tot dropshotten met shads we hebben het allemaal gedaan maar de meeste vis werd toch gevangen op de vertikale manier.

Het was voor wat betreft het weer een super dag geweest, zeker vergeleken bij de laatste tijd en ondanks dat de vis vandaag moeilijk was te verleiden hadden we het toch niet slecht gedaan. Logisch want als er zo een vis bijzit als die van Dick dan is de dag al snel goed maar ook tussen de rest van de vissen die we vingen zaten een aantal mooie maatse.

Daan


1 opmerking:

  1. Haha, die dick dat is mn vader en liet me dit heel trots zien

    BeantwoordenVerwijderen