Pro-v

Pro-v

zaterdag 17 december 2011

Marcraft visdag

Eindelijk was het dan zover, de Marcraft visdag. Na twee keer iedereen af te hebben gezegd ivm de slechte weersomstandigheden zag het er dan echt naar uit dat het ging gebeuren. De avond ervoor nog even alle weerstie's afgekeken en ja hoor het moest gebeuren.

Om 0800 moetsen we bij de trailerhelling zijn dus ik was al vroeg op pad. Onderweg werd ik nog even aangehouden voor de zoveelste keer maar ach liver een keer teveel dan dat iedereen zomaar met mijn boot weg kan rijden. Bij de pomp op mijn gemak even een broodje gegeten met een bakkie koffie want daar had ik nog geen tijd voor gehad. Toen ik lekker van mijn broodje aan het smullen was kwam Erik ook binnenlopen en voor we het wisten stonden we alweer een tijdje te ouwehoeren en dus moesten we opschieten om op tijd te zijn.

De telefoon was inmiddels ook al meerdere malen overgegaan dus ik had al zo een vermoeden dat Andre een beetje zenuwachtig was want die zou vandaag bij mij opstappen. Eenmaal bij de trailerhelling konden we met traileren omdat iedereen er inmiddels al inlag en enkele zelfs al aan het vissen waren, zo heeft het dus ook voordelen als je te laat komt haha. Op het water zag je overal de boten van Marcraft en dat is best een imponerend gezicht om te zien. Traditie getrouw wordt de Marcraft dag elk jaar gehouden en Martin en Andre hadden er ook dit jaar weer wat leuks van gemaakt. Voor iedere deelnemer was er een gooidie bag geregeld met wat leuke spullen van de firma Purefishing en tussen de middag zouden we met de hele groep gaan lunchen waar er een echte Marcraft uitsmuiter op de kaart te vinden was.

Eerst moest er nog even gevist worden en iedereen koos er vandaag voor om te gaan snoekbaarzen behalve Martin want die gokte op een mooie metersnoek. Andre en ik gingen het met de firebal proberen en dat was een goede keus want in een korte tijd wisten we een leuk aantal vissen te vangen op een diepte van zo'n 9 meter en dat is een respectabele diepte in deze tijd van het jaar. Makkelijk was het echter niet, dat zagen en hoorden we wel om ons heen.

Tijdens de voortreffelijk geregelde lunch werd er natuurlijk lekker onder elkaar geouwehoerd over mooie vangsten en betere tijden en dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Voordat we gingen lunchen was de wind inmiddels alweer flink aangetrokken en was het best fijn om even binnen te zitten met een hapje en een drankje wat door Martin echt keurig in elkaar was gedraaid. Na de lunch was het weer tijd om even het water op te gaan en hopenlijk nog wat vis te vangen, de wind leek wat minder en dat kon je ook echt merken want er werd weer even iets meer vis gevangen doordat iedereen gewoon wat nauwkeuriger kon vissen. Soms werden er zelfs erg mooie maatse vissen gevangen waaronder een erg mooie dikke 80+ vis.


Toen de wind pas echt aan begon te trekken werd het zo langzamerhand wel tijd om naar de trailerhelling te gaan want op deze grote plas met water valt gewoon niet meer te vissen bij windkracht 5-6. Op de terugtocht naar de helling besef je dan dat het toch wel fijn is dat je een wat grotere motor achter de boot hebt want echt in een mum van tijd waren we aan de helling en klaar met traileren zodat we de andere ook nog een handje konden helpen waar nodig. Leuk om te zien dat er zoveel verschillende Marcrafts bestaan met allemaal hun eigen specifieke dingetjes om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Mijn eigen 535 met daarboven zijn broer op de knuppel

zelfs de wat oudere modellen waren soms............
voorzien van de mooiste snufjes zoals hier een super schuifsysteem voor de stoel.
en zoals hier deze hypermoderne asbak aan boord
deze 410 vond ikzelf ook echt een plaatje (misschien wel door het Berkley rood)
met deze 440 ben je ook niet gestraft..............
maar met deze pracht ook niet

Natuurlijk was de nieuwe 496 van Martin en Andre er ook, deze is voorzien van de nieuwste Suzuki 90pk en vaart echt verschrikkelijk goed en snel. Daar kwamen ook Steve o en Jelle achter toen ze even een proefvaartje wilde maken in dit super schip.
een pracht schip klaar voor een proefvaart.

Na al dit geweld en nadat iedereen de boot op de kant had staan werd er nog even nagekletst onder elkaar en kon iedereen ondanks het opsteken van de harde wind toch wel weer terugkijken op een zeer geslaagde dag en voor zover ik het kan beoordelen heeft iedereen het super naar zijn zin gehad. Het belangrijkste van deze marcraft dagen is de gezeligheid en het samen bezig zijn met elkaar, niets geen geheimen gewoon elkaar helpen en het leuk hebben met elkaar. Ook dit is vandaag weer prima gelukt en Martin en Andre hadden zoals gezegd alles keurig geregeld. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg: Martin en Andre, super bedankt voor deze weer fantastische dag en op naar de volgende.

Nadat iedereen afscheid had genomen van elkaar konden we huiswaarts rijden en een aantal jongens gingen nog even een borreltje halen.

Daan


3 opmerkingen:

 1. Jongens buiten de harde wind heb ik het echt super!! naar mijn zin gehad.
  En was het weer een dag om nooit te vergeten.
  Dus martin, Andre en natuurlijk de sponsering hartstikke bedankt en tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, donderdag door m'n rug gegaan dus ik moest helaas afzeggen.
  Ik kan me de Marcraft dag van 3 jaar geleden nog goed herinneren,
  toen sneeuwde het. En 2 jaar geleden pakte ik een mooie snoek op
  een getrolde Shad Clone.
  En nu loop ik gvd met een stok en kan ik alleen maar lezen hoe ik het
  had kunnen hebben! Balen dus.
  Maar fijn dat het weer geslaagd was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee harrie , voortaan die snoekbaars met gestrekte handen vasthouden

  BeantwoordenVerwijderen