Pro-v

Pro-v

maandag 9 januari 2012

Een dagje met Mark weg

Jongens jongens wat is het de laatste tijd slecht, als je het water niet op kunt vanwege de hoge waterstanden dan is het wel weer de harde wind die toch nog steeds van zich laat spreken. Vandaag echter zou de wind iets minder zijn maar helaas viel dat toch nog wel wat tegen.

Ik zou met Mark vandaag lekker een dagje vrij gaan vissen, niks geen druk gewoon lekker met z'n twee├źn een beetje ouwehoeren en de plannen doornemen voor dit jaar. Toen ik om acht uur aan de helling verscheen stond Mark er al en dus kon de boot snel te water. Het was nog donker en dus werden eerst de spullen en hengels klaargezet zodat we daarna naar de eerste stek konden varen. Op de eerste plek volgde al snel de eerste aanbeten die erg voorzichtig waren en dus werden gemist toch gingen we stug door omdat we ervan overtuigd waren dat er hier vis lag en al snel volgde er op mijn splitbelly een harde aanbeet met een mooie maatse vis als gevolg.


Daarna volgde er bij mij nog een kleintje maar de aanbeet was er niet minder door want de vis beukte er echt vol op. Vervolgens bleven daarna de aanbeten een beetje uit en besloten we om een andere stek te gaan proberen omdat we er inmiddels wel achter waren dat ze vandaag niet de boot insprongen.


Op de volgende stek was het wederom erg hard werken voor de vis maar wie hard werkt zal beloond worden. Mark kreeg op zijn firebal spiering een enorme dreun en wist een mooie vis te haken. Na een erg spannende dril kwam de vis uiteindelijk naar boven en zagen we haar voor het eerst. Het was echt een schitterende vis die volledig over de firebal was geschoten en niet meer los zou schieten. Snel stak ik het net eronder zodat ze snel de boot in kon en we haar konden meten en fotograferen.Nadat we deze mooie vis weer hadden teruggezet werd er weer verder gevist maar het bleek al snel dat het vandaag gewoon een erg taaie dag zou gaan worden en dus besloten we maar om naar een aantal andere stekken toe te varen waar we het weer zouden gaan proberen.

Toen we eenmaal op de nieuwe stekken waren aangekomen bleek al snel dat het ook hier niet gemakkelijk ging worden want we waren inmiddels al aardig wat verkast en hadden slechts een paar vissen weten te vangen op deze stekken. Het vreemde was ook dat je echt bijna nergens vis aan de grond zag staan op de dieptemeter. Toch wisten we door regelmatig te verkassen en goed te zoeken nog een leuk aantal vissen te vangen zo aan het eind van de dag waarbij er zelfs af en toe twee hengels tegelijk vandoor gingen.


Aan het eind van de dag hadden we toch nog zo'n dertig vissen weten te vangen maar helaas was de gemiddelde lengte niet echt om over naar huis te schrijven. Toch hebben we weer een superdag gehad alleen jammer dat we niet lekker alle trucs hebben kunnen inzetten vanwege de toch wel harde wind.

Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten