Pro-v

Pro-v

woensdag 14 maart 2012

12 maart

Alweer een tijdje niets geschreven op mijn blog maar dit alles heeft te maken met het feit dat ik er gewoonweg zeer weinig tijd voor heb. Buiten het vissen moet ik ook nog even de website bij zien te houden en ook nog even wat andere dingen doen wat het gewoon moelijk maakt. Omdat er een hoop mensen zijn die mij mailen of bellen omdat ze de update's gewoon leuk vinden zal ik hier toch mijn best voor doen om er af en toe weer een leuk verhaaltje op te zetten.

12 Maart was het de beurt aan Raymond en John, twee karpervissers in hart en nieren die het wel eens leuk leek om een dagje te gaan snoekbaarzen. Raymond heeft ook een boot gekocht die hij gebruikt voor het karpervissen maar ook uitermate geschikt is voor het roofvissen wat ze beide dan ook regelmatig doen. Vooral snoek ziet bij de heren regelmatig de binnenkant van de boot maar vandaag was het de bedoeling om een aantal snoekbaarzen te gaan vangen.

Het is gelukkig alweer vroeg licht en dus spreken we vroeg af bij de trailer helling, 0700 is een mooie tijd om te beginnen en aangezien het overal niet makkelijk is wil ik natuurlijk graag de vroege uurtjes pakken omdat die dan toch vaak net even lekkerder lopen dan in de middag. Ook Raymond en John zijn ruim op tijd bij de helling en dus liggen we al snel op het water. Eenmaal in de boot leg ik beide heren het een en ander uit want als je echt van niets weet dan valt er een hoop te leren. Na de nodige uitleg werd er naar de eerste stek gevaren en hier lieten beide heren voor de eerste keer hun kunstaas zakken.

Lang hoefde we niet te wachten op de eerste aanbeten en al snel bleek dat het beide echt vissers waren. Natuurlijk werden er ook de nodige vissen gemist maar je kunt nu eenmaal niet verwachten dat ook elke tik raak is. Zelf had ik deze dag weer eens een beetje geluk maar ik zeg altijd, geluk moet je afdwingen en dus was een van mijn eerste vissen een zeer mooie gave.Beide heren achter en midden in de boot wisten ook aardig wat aanbeten te verschalken en vooral John was flink op dreef.Het formaat van de vissen loog er trouwens ook niet om vandaag want er werden een flink aantal kneiters gevangen, sterker nog op een water wat door vele wordt bestempeld als een water waar erg veel klein wordt gevangen leek het nu wel de omgekeerde wereld. Met grote regelmaat kwamen er mooie dikke vissen uit die de shads wel lusten want ze doken er flink op.Als je ze vandaag eenmaal gevonden had kon je er veelal meerdere achter elkaar vangen zoals hier op de foto's bij de brug. Mooie was dat er hier echt dikke vissen lagen al moesten we voor de aantallen toch echt op de andere stekken zijn. Buiten de mooie snoekbaarzen werd er ook nog wel eens wat anders gevangen.Zoals gezegd werd er op de daaropvolgende stekken ook gewoon goed vis gevangen alleen waren de formaten vaak wat kleiner en zo zie je maar weer dat op de plekken waar je aantallen vangt de grote het vaak af laten weten. Toch is het in deze tijd en zeker voor mensen die opstappen erg leuk om zoveel snoekbaars te vangen en dus was de stemming erg goed in de boot.

Uiteindelijk hebben we een super mooie dag gehad met echt schitterend weer, goede vangsten en een uitstekende stemming. Regelmatig werden er vragen gesteld en dingen opgeschreven en aan het eind van de dag had ik wel het idee dat we er binnenkort weer twee vertikalers bij hebben. In ieder geval heel veel succes Raymond en John en tot snel.

Daan


1 opmerking:

 1. Hierbij willen wij Daan(gosnoekbaars) bedanken voor deze fijne visdag.
  Zeer leerzaam en heel veel geleerd.
  Daan, legt op een hele rustige manier alles op het gebied van snoekbaarzen uit, techniek de stekken en zeker niet onbelangrijk de dieptemeter(lowrance) komen allemaal aan bod. Wat wij mooi vonden dat hij ook echt de tijd in je investeert door goed naar jou techniek te kijken en aanwijzingen te geven voor meer resultaat. Daan(gosnoekbaars) werkt met hele mooie producten(visspullen), zeker niet onbelangrijk voor een visser! Een ieder die de intentie heeft om een keer op snoekbaars of kennis verbreding te willen doen ben je bij GOSNOEKBAARS.NL bij het juiste adres. Alles is open en eerlijk, geen vakjargon geheimen, maar puur vis inzicht en meedenken met de visser aan boord. Dus vismannen voor prijs/kwaliteit ben je bij het juiste adres.

  wij de vismannen uit hoorn vonden het een hele fijne leerzame dag.
  John & Raymond

  BeantwoordenVerwijderen