Pro-v

Pro-v

woensdag 14 maart 2012

13 Maart

13 een getal waar ik over het algemeen niet altijd even vrolijk van wordt vooral niet wanneer dit ook nog eens op Vrijdag valt. Dit is echter vandaag niet het geval en met goede moed kijk ik uit naar een mooie visdag. Vandaag gaan Rocky en Jeffrey met mij mee, twee jongen s die helemaal thuis zijn in het streetfishing en die echt wel weten wat ze aan het doen zijn.

Toch wil dit niet altijd wat zeggen want vissen vanuit de boot is toch anders als vanaf de kant. Vooral het vertikalen is vanaf de kant natuurlijk bijna niet mogelijk tenzij je een kade muur of iets dergelijks afloopt en je de lijn recht onder je hebt. Niettemin hadden de boys ook wel wat ervaring met het bootvissen en dus hoefde ik niet veel uit te leggen toen we op de eerste stek aankwamen. Lang hoefde we niet te wachten op de eerste aanbeten want al snel was het raak. In tegenstelling tot de dag ervoor werden er nu echter ook een aantal kleinere vissen gevangen. Vreemd blijft dat toch waar dat aan ligt en soms is dit echt frustrerend want op de plekken waar de dag ervoor erg mooie vissen lagen leek het nu wel weer uitgestorven.

Snel naar een andere plek dus en ook daar kregen we volop aanbeten en kon je de vis echt goed zien liggen op de dieptemeter. De jongens hadden hun eigen hengels meegenomen maar deze werden eigenlijk niet gebruikt omdat ze een keer wat andere dingen wilden proberen. Ook stond er een Berkley Ripple in de boot die Jeffrey een keer had gezien en hij was hij helemaal gek van, mooie kans om eens wat te proberen toch? Jeffrey kreeg op de nieuwe stek direct een aanbeet die hij denk ik niet snel zal vergeten, wat een beuk hoor ik hem nog zeggen en ik kon aan de stand van de hengel wel zien dat het hier om een kapitale vis ging. Helaas tijdens de dril wist de vis zich van de haak te ontdoen en kon Jeffrey wel in de grond wegzakken, wat een kans daar krijg je er helaas niet zoveel.

Snel verder en niet te lang bij stil staan en dit gezegd hebbende stond mijn hengel ook alweer krom. Geen record maar wel mooi maats. terwijl ik sta te drillen vangt Rocky ook weer een mooie vis en zo hadden we de eerste dubbel van de dag waar er nog een stuk of 3 van zouden volgen.

Ik kan de laatste dagen echt merken dat de vis allemaal in gebieden ligt waar het ondiepe water en de paaiplekken in de buurt zijn. Echter op dit water zijn ze er gewoon nog niet helemaal klaar voor maar met een water temperatuur van zo'n 7 graden is dit ook niet zo gek.  Wel konden we lekker doorvangen en stonden de hengels met grote regelmaat goed krom en waren de aanbeten verschrikkelijk hard. Dit is natuurlijk een teken dat de vis gewoon uitermate agressief is en dat was ook wel te zien aan de manier waarop ze ons kunstaas grepen, een staartdreg was eigenlijk niet nodig want het kunstaas zat vaak volledig in de bek.Net als gisteren was er weer iemand bij die een grote krab wist te vangen na gewoon een naar zijn zeggen goeie aanbeet. Des te meer moesten we lachen toen we zagen dat het ook hier weer om een grote wolhandkrab bllek te gaan voor Jeffrey. Even wist hij niet wat hij ermee aan moest en dus zeiden Rocky en ik dat hij hem gewoon kon pakken, toen Jeffrey echter zag wat hij allemaal met zijn scharen aan het doen was koos hij toch maar voor het tangetje.Zoals gezegd werd er gewoon erg goed gevangen waarbij het vertikalen zwaar favoriet was, toch wisten Rocky en ik op een gegeven moment met de dropshot ook nog een vis te vangen niet al te hoog boven de bodem.

Zo aan het eind van de dag wilde ik toch nog even naarde stek terug waar ik de dag ervoor zulke mooie grote vissen had gevangen omdat ik toch nog steeds het idee had dat er nog wel eens iets kon liggen. Zelf wist ik hier nog twee maatse vissen te vangen maar ook Rocky kreeg net als zijn broer een enorme dreun waarna de haak gezet werd. Dus toch weer gelijk gehad, er lag nog een grote. Bij het aanslaan leek het wel alsof hij een vuiniszak vol met water had gehaakt maar toen de top ineens begon te bonken wist ik het wel weer, dit was gewoon weer een mooie dikkerd. Toen de dril teneinde was en de vis zich gewonnen gaf lag hij ineens aan het oppervlak en wat een vis echter had de vis er nog even geen zin in waarna hij weer met zijn staart sloeg en ervandoor ging @#*$#@ waren de woorden van Rocky toen ook deze vis zich nog van de haak wist te ontdoen. Wat een pech allebei de boys een hele dikke vis gelost maar ja dat hoort er helaas ook bij.

Inmiddels was het al laat en was het echt tijd om naar de trailerhelling terug te keren zodat de motor werd gestart en we koers zetten naar de helling. Na het traileren werd er nog wat nagepraat en konden we ook vandaag weer terugkijken op een superdag.

Mocht je het leuk vinden om Rocky, Jeffrey en hun andere maatjes eens te volgen kijk dan eens op www.roofvissen.eu dar kun je enorm veel informatie vinden en tal van hun leuke belevenissen.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

1 opmerking:

  1. Mooie verhaal van de dag en wat een dag was het. Komt zekers meerdere vervolgen op. Als we weer mee mogen natuurlijk. Haha bedankt voor de mooie dag Daan. Visse Jeffrey

    BeantwoordenVerwijderen