Pro-v

Pro-v

zondag 18 maart 2012

18 Maart

De vooruitzichten voor vandaag waren op zijn zatst gezegd niet gunstig. Er werd een harde wind voorspeld en er kon ook de nodige neerslag vallen. Toch werd er besloten om gewoon het water op te gaan omdat er op het water waar we zouden gaan vissen altijd wel luwte plekken zijn.

Toen ik om 0645 bij de helling kwam aanrijden was het nog leeg, geen enkele auto met trailer stond er geparkeerd en dat is wel eens anders geweest. Nu is het de laatste tijd zo dat er niet goed wordt gevangen en dat merk je dan meteen aan het aantal mensen op het water. Toch weten wij ze de laatste tijd wel te vinden en vooral de groterevissen komen regelmatig in de boot en dus was mijn gevoel voor vandaag ook wel weer goed.

10 minuten nadat ik aangekomen was kwamen Hein en Pierre ook aanrijden en dat ze er ook erg veel zin in hadden bleek wel want zo snel als mogelijk werden de kleertjes aangetrokken en de spullen in de boot gelegd zodat we snel konden wegvaren. Beide heren zijn al bekend met het vertikaal vissen en dit is niets nieuws voor ze dus eenmaal op de plek konden de shads direct naar de bodem afgelaten worden. Het bleek al snel erg taai te worden want we konden de snoekbaarzen maar moeilijk tot bijten verleiden en slechts enkele aanbeten konden worden verzilverd. Wel lag er ontzettend veel vis en dat is echt de laatste dagen al zo en dus was het een kwestie van afwachten en zoeken naar hetgeen we ze mee konden verleiden.

OZo rond een uur of elf hadden we slechts een tiental vissen weten te vangen en was het erg moeilijk, toch had ik goede hoop dat het nog even los zou komen want dat de vis er lag dat was wel duidelijk. Toen we van tactiek veranderde en ergens op een plek vlak onder de kant gingen vissen bleek dat we het gevonden hadden want hier volgden de aanbeten echt snel na elkaar. In zeer korte tijd wisten we de ene vis na de andere vis te vangen en liep het gewoon lekker door. Uit telefonisch contact bleek dat de rest die op het water zaten er maar slecht aan konden komen en dus was het voor ons zaak om op deze tactiek verder te drijven en zo onze slag te slaan vandaag.
Dit bleek uitermate goed te werken want door steeds over een bepaald stuk te varen zo vlak onder de kant wisten we echt heel erg goed vis te vangen met een aantal zeer mooie maatse. Helaas werkte het weer niet echt mee vandaag want de wind was erg hard maar erger vond ik nog de regen want ik word altijd stapelgek van die capuchon op mijn kop waarbij je niets ziet en hoort. Helaas moesten we dit maar op de koop toe nemen want dat het weer niet zou veranderen was inmiddels wel duidelijk geworden.

Wat wel veranderd was waren onze vangsten want het liep op één bepaald stuk erg goed, zo goed zelfs dat we er bijna de gehele dag zijn blijven hangen en zoals gezegd goed vis hebben weten te vangen. Helaas was er door de constante regen bijna geen mogelijkheid om foto's te maken wat natuurlijk wel jammer is maar als dat nu het ergste was van deze dag dan vind ik het prima.

Het was weer een topdag geweest met goeie en mooie vangsten en dus konden we weer met een goed gevoel huiswaarts keren.

Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten