Pro-v

Pro-v

woensdag 30 mei 2012

NKS rivieren eerste wedstrijd

Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd heb gevist, al het geouwehoer eromheen had ik niet veel zin meer in en er was altijd wel wat. Toch blijft het vissen in wedtrijd verband een leuk iets om te doen en dus besloten Marc en ik het dan toch maar weer een keer te gaan doen. Gekozen werd voor het nks rivieren omdat daar voor ons een beetje de uitdaging ligt, zwaar en moeilijk water waar je niet zomaar even een snoekbaarsje vangt.

De eerste wedtrijd vond plaats op Zondag 27 mei 1 dag na de opening van het seizoen en dus zou het voor iedereen even moeilijk zijn omdat er niet voor gevist kon worden. Echter de mensen met kennis van het water zouden het vandaag wel eens goed kunnen gaan doen en gelukkig zijn Mark en ik beide wel thuis op deze hard stromende rivier. Om 0630 zou er gestart worden en dus waren Mark en ik al om 0545 bij de trailer helling zodat we de boot op tijd in het water zouden hebben en wij op ons gemak de voorbereidingen aan ons materiaal konden plegen. Toen alle deelnemers er waren moest er van elk team 1 man naar de kant voor een korte briefing en daarna kon iedereen weer de boot in en kon de wedstrijd beginnen.
langzaam aan kwamen de deelnemers naar de kant voor de briefing

Marc en ik hadden van te voren al doorgenomen welk stuk we wilden beginnen en aangezien wij een van de snelste boten hebben was het dan ook geen probleem om als eerste op de stek te zijn, achteraf hadden we ook met een 8pk motor kunnen varen want er was niemend die in dit gebied ging liggen en ze vaarden allemaal door naar het einde van het parcour waar Marc en ik al zo een vermoeden van hadden. Er moesten vandaag 3 grootste vissen worden gevangen die zouden tellen en dus was onze strategie om zo snel mogelijk deze 3 vissen te vangen zodat je in elk geval op de lijst staat en daarna op jacht te gaan naar de grotere. Het is namelijk heel simpel, is je kleinste vis van de drie bijvoorbeeld 50cm dan kun je alles wat je onder de 50cm vangt direct terug gooien vang je echter een vis van 55cm dan valt die van 50cm weg en kun je die van 55cm opgeven vrij simpel.
In het eerste krib waar wij zouden gaan beginnen lag enorm veel witvis waarvan vooral veel brasems natuurlijk moeten er dan ook rovers in de buurt zijn en die gedachte werd bevestigd doordat Mark een aanbeet miste, “shit” dat had de eerste wel kunnen wezen. Niet getreurd shad erin en er werd weer verder gevist Marc vertikalend en ik was aan het werpen. lang hoefden we niet te wachten op de volgende aanbeet want nu was het de beurt aan mij en boem die hing, het was geen mega vis maar de eerste was in ieder geval al binnen nu snel op jacht naar de volgende zodat we er in ieder geval vast 3 in de bun zouden hebben. Op nummer twee hoefden we ook niet lang te wachten want ook nu was het voor mij weer raak en deed die witte split belly het weer fantastisch. beide vissen werden door mij werpend gevangen en Mark had wel wat missers tijdens het vertikalen maar echt lekker pakken deden ze het niet en toen ik ook nog eens de derde vis pakte was het wel duidelijk het moest vandaag werpend gebeuren. In ieder geval hadden we onze 3 vissen binnen en nu was het een kwestie van grotere vangen, dat dit werpend op het ondiepe moest gebeuren was inmiddels wel duidelijk geworden en ook Marc ruilde zijn ripple in voor een witte split belly. Goeie keus bleek al snel want ook Marc wist zijn eerste vis te vangen die helaas niet groot genoeg en dus direkt terug kon. Tot aan 1000 uur wisten we nog aardig wat vis te vangen maar het zat niet erg mee met de maten en helaas kwamen we in het eerste deel van de wedstrijd niet meer boven de 3 vissen uit dan die we al in de bun hadden zitten.
Om 1000 uur moesten allen boten verzamelen en werden de vissen gemeten al snel bleek dat we er in ieder geval goed bij zaten met onze vissen al was er ook nog iemand die een 80er had gevangen en die telt natuurlijk flink mee op de drie grootste vissen. Na het meten bleek al snel dat het niet onopgemerkt was gebleven bij enkele dat het bij ons niet echt slecht was gegaan en dus was het in de tweede helft al een stuk drukker. Toch wist Marc in korte tijd 2 vissen te vangen die groter waren als die we hadden en dus konden ze de bun in. Nadat we dit gebied echt zwaar bestookt hadden met onze split belly’s, ripple’s en andere shads liepen de vangsten terug en dus besloten we het laatste half uur uit te vissen in het krib vak waar ook de trailer helling was. Dit is namelijk ook zo een stuk waar niemand het probeerd maar waarvan wij weten dat je er soms erg mooie vissen kunt vangen. Meteen was het raak echter wist de vis zich van Marc zijn haak te ontdoen en dus werd er weer meteen doorgevist. Boem nu was het wel raak maar helaas te klein, na nog een aantal missers en te kleine vissen kreeg ik bij het terug vissen van mijn shad een goeie tik waarna ik de haak zette en de vis kon drillen. Deze kon wel eens mee gaan tellen zei ik tegen Marc en ja hoor bij bovenkomst van de vis zagen we het al deze telt nog even mee lekker hoor in de laatste 10 minuten.
Nadat het eindsignaal had geklonken keerde iedereen terug naar de helling om de laatste vissen aan te bieden en de boten op de kant te trekken waarna er gereden kon worden naar de locatie waar de uitslag bekend gemaakt zou worden. Na een hapje en een drankje was het dan uiteindelijk zover en werd de uitslag bekend gemaakt waar bleek dat we op de derde plaats geeindigd waren. Op zich niet slecht en hier konden waren we wel blij mee zijn met in ons achterhoofd dat we de plank maar net hadden mis geslagen want het scheelde maar 3cm met de nummers 2 en slechts 7cm met de nummer 1 die er een mooie 82cm vis bij had zitten.alsnog konden we terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd ondanks dat we net niet het geluk hadden gehad er 1 mooie dikke bij gevangen te hebben. Overrigens rest het mij nog te zeggen dat het allemaal keurig geregeld was door organisator Willem Stolk die alles netjes onder controlle had. De volgende wedstrijd is op 10 Juni op de oude maas we houden julie op de hoogte.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten