Pro-v

Pro-v

dinsdag 15 mei 2012

Sebile Bonga

Nog nooit eerder had ik gevist met een jerkbait van Sebile tot ik ze voor het eerst zag en er wel een paar hele mooie modellen bij zag zitten. Na een telefoontje van Rik Hartgers was ik ervan overtuigd dat ik een aantal van deze schitterende baits moest proberen. Twee dagen later had ik ze in huis en er zaten echt een aantal eyecatchers tussen waarvan ik zeker wist dat ze zouden gaan vangen. Nu was het alleen in Nederland natuurlijk zo dat het roofvis seizoen dicht was en ik dus niet in de gelegenheid was om de Sebile jerks te testen echter zouden wij aan het eind van de maand April vertrekken naar het buitenland voor een snoektrip en dus was dit een uitgelezen mogelijkheid om de Sebile eens even flink uit te proberen.


de Sebile Bonga jerk sal & sun

Het zal zo de vijfde worp geweest zijn toen er een mooie snoek dook op mijn blauw zilveren Sebile jerkbait, deze jerk ging zo’n 30cm onder het water oppervlak door en er bleek een mooie snoek van ruim over de meter wel een lekker hapje in te zien. Dit gaf natuurlijk enorm veel vertrouwen en dus heb ik tijdens deze trip erg lang doorgevist met deze jerk. Mijn maatje viste met allerlei ander kunstaas en ving af en toe een snoek waar ik op deze sebile echt het dubbele aantal snoek wist te verleiden. Helaas voor hem had ik er maar 1 van en dus werd er gedurende de trip regelmatig geruild van hengels want deze jerk was duidelijk in het voordeel. Het water was hier echt kraakhelder en zoals gezegd liep de Sebile zo’n 20 to 30cm onder het oppervlak afhankelijk van de snelheid waar hij mee werd binnengevist.


ook de wat kleinere snoeken blijven niet van de Sebile Bonga af

Het binnenvissen behoeft overigens niet veel techniek en is echt vrij simpel, je kunt dit type Sebile jerk namelijk zowel snel als rustig binnenvissen waarbij de jerk echt heel mooi van links naar rechts uitslaat. Verder is het ook nog eens een stuk kunstaas wat je gewoon kunt werpen of trawlen achter de boot waarbij hij ook gewoon zijn erg mooie actie behoud. Kortom dit is echt een veelzijdig stukje kunstaas wat je zeker moet gaan proberen want het is, duurzaamen en slijt niet snel, geschikt voor jerken trawlen en gooien vanaf de kant, beschikt over uitmuntende vangkracht en niet echt duur voor wat je krijgt.


maar ook de grote gaan er vol voor

Ga hem dus snel bekijken bij de hengelsportzaak en overtuig jezelf van de vangkracht van deze nu al legendarische killer.

Daan Verbruggen
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten