Pro-v

Pro-v

woensdag 12 maart 2014

De 100 gepasseerd

Je hoort wel eens van die verhalen over verschrikkelijke aantallen die dik over de 100 stuks gaan, deze verhalen ken ik ook en sterker nog ik heb het vaak genoeg meegemaakt maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Hein en Pierre zijn 2 klanten die regelmatig bij mij in de boot te vinden zijn en ook al heel wat mooie dagen hebben meegemaakt echter was hun wens nog steeds om een keer zo een dag mee te maken dat we er over de 100 konden vangen. Nou wist ik precies waar de snoekbaarzen zich ophielden en dus was het tijd om te kijken of we hun wens konden vervullen.

Vijf uur vanmorgen ging de wekker al en stond ik mijn spullen klaar te maken om te vertrekken. Het zou mooi weer worden en ik had super veel zin om het water op te gaan zeker omdat ik wist waar de vis zich op het moment massaal ophield. De bedoeling was namelijk om te kijken of we de 100 konden raken vandaag dat was de doelstelling. Nu weet ik wel dat je nooit geen zekerheid hebt maar de vooruitzichten waren goed en de plek ook en dus was het aan ons om ze aan het jagen te krijgen.

Er waren een hoop andere boten ook op het water maar niet één die naar de plekken ging waar wij zouden gaan vissen en dus kwamen we op de stek en hadden we het rijk voor ons alleen. Bij aankomst was al meteen op de dieptemeter te zien dat de vis die ik al een paar dagen gespot had er nog steeds lag en dit werd nog eens extra bevestigd toen Pierre de eerste aanbeet al direct kon verzilveren.

De eerste van de dag was voor Pierre er zouden er nog vele volgen.

In een zeer korte tijd wisten we van deze plek al een respectabel aantal vissen te vangen waarvan een hoop vissen zo rond de 55-60cm. In eerste instantie werd er door ons met de stroom mee gevist en zo wisten we echt een flink aantal keiharde aanbeten te krijgen. Voor Hein was het wat lastig omdat zijn lijn een beetje onder de boot liep en dat viste wat lastig. Daar kwam nog bij dat de aanbeten wat minder werden terwijl het scherm volop vis liet zien en dus was het idee om het even tegen de stroom in te proberen. Soms wil dat wel eens helpen om de vis vanaf de achterkant te benaderen en zo een reactie uit te lokken. Dit bleek een geweldige keuze te zijn want echt de ene na de andere aanbeet volgde en de aantallen liepen lekker op.

Kwam je dit soort dingen tegen op de bodem dan was het raak.

Zo rond lunch tijd stond de teller al op 75 vissen en voelde ik inmiddels wel aan dat het vandaag wel eens kon lukken om ook Hein en Pierre mee te laten maken dat je aantallen boven de 100 kan vangen.

Er zaten echt mooie dikke vissen tussen.

Ook na de lunch liepen de aanbeten gewoon door en konden ook beide heren lekker vis vangen. Over het algemeen was het alleen snoekbaars wat we vingen maar zo af en toe schoot er eens een keer een donker gekleurde baars doorheen die ook vol overgaaf op de shad dook.

Af en toe een donkere baars die er vol op doken.

Het was weer eens ouderwets supergoed en wij hadden ze weten te vinden, dat is zo een lekker gevoel dat is met geen pen te beschrijven. Ik vond het fantastisch dat deze 2 vrolijke Limburgers die ik het zo graag gun nu ook eens meemaakten want inmiddels waren we de 100 snoekbaarzen al ruim gepasseerd. Leuke bijkomstigheid was ook nog dat het weer zo schitterend was, het leek af en toe wel zomer.

Inmiddels de 100 gepasseerd dat moeten we even appen.

Aan al het moois komt een eind en zo ook aan het eind van deze dag, het was mooi geweest en met een aantal van maar liefst 146 snoekbaarzen waren wij natuurlijk super tevreden en konden we met een super gevoel terug naar de helling. Hein en Pierre konden het nog steeds niet geloven wat ze vandaag mee hadden gemaakt en moesten het dan ook nog even laten bezinken.

2 super toppers, moe maar voldaan.

Eenmaal terug bij de helling werd de boot getrailerd en natuurlijk nog even nagepraat waarna het tijd was om afscheid te nemen. Hein en Pierre bleven in de auto nog even bij de helling staan om wat te eten terwijl ik naar huis reed op naar een lekkere maaltijd en die zal er wel ingaan na zo een dag.

Daan


3 opmerkingen:

 1. wat wil je nog meer !!
  super mooi weer, plus een top dag!!
  leuk voor je gasten en leuk voor jouw.

  gr. Bas Halsema

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me helemaal geweldig om eens mee te maken ben nog nooit boven de 10 uitgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me helemaal geweldig.
  Ik ben nog nooit boven de 10 uitgekomen

  BeantwoordenVerwijderen