Pro-v

Pro-v

vrijdag 21 maart 2014

Jurgen en Marijn 20-03-2014

Vandaag stond er een dag op de agenda met Jurgen en Marijn. Jurgen ken ik al wat langer en is een zeer fanatieke roofvisser die zijn snoekbaarsjes ook wel weet te vangen dus dat zou een leuke dag worden.

Ik had om 0700 afgesproken met Jurgen bij de trailerhelling, Marijn zou wat later komen want die kwam met de trein maar nadat Jurgen en ik klaar waren met kletsen en de boot te water laten was het al bijna zo laat en dus konden we koers zetten naar het centraal station.

Onderweg belde Marijn al dat hij inmiddels was aangekomen en waar hij het beste op kon stappen en dus spraken we af recht achter het station waar Marijn dus al klaar stond. Toen Marijn eenmaal in de boot zat kon hij even zijn hengel klaar maken en kletsten we even wat terwijl we op weg waren naar de eerste stek waar we het even zouden gaan proberen omdat we toch in de buurt waren. Op de eerste stek was het wel meteen raak en kon Jurgen al snel de eerste vis omhoog halen en voor we het in de gaten hadden volgden er nog een aantal bij Jurgen die wel erg scherp leek te zijn. Het leek er op dat zijn goby (imitatie grondel) het vandaag wel goed leek te gaan doen.

Inmiddels melden de eerste vissen zich ook bij Marijn en mij al kwamen de aanbeten niet echt snel achter elkaar en dus besloot ik om hier weg te gaan en ons geluk ergens anders te testen. Jurgen miste helaas nog wel een zeer harde aanbeet van deze plek en dat had best wel eens een grote vis geweest kunnen zijn. Omdat de volgende stek best wel even varen was kon er tussendoor even lekker gekletst worden over verschillende wateren, technieken en alles wat nog meer met onze visserij te maken heeft.

Eenmaal op de nieuwe plek gingen de hengels overboord en aangezien ik zelf vond dat ik al weer genoeg had gevangen werd mijn hengel voorzien van een 10 inch finn s en dat is echt een flinke kneiter van een shad. De jongens vingen lekker door en bij mij ging het een stuk rustiger maar dat is ook niet zo gek met de shad die ik er op had. Plots krijg ik dan toch een aanbeet en hoop ik op een dikke vis maar helaas blijken de vissen van zo'n 55cm ook gewoon de 10inch shad te pakken. Toch krijg ik na een korte tijd een enorme dreun en ik zet de haak, direct voel ik dat het gaat om een grote vis die diep blijft echter valt tijdens de dril mijn lijn slap en weet hij zich weer te ontdoen van mijn haak. Dit was natuurlijk enorm balen en je kunt je voorstellen dat dit wel even in mijn hoofd bleef zitten.

Jurgen en Marijn bleven in ieder geval lekker door vangen en na verloop van tijd verruilde ik mijn 10inch shad voor weer een normaal ogende 4inch en prompt begonnen ook bij mij de aanbeten weer in rap tempo op te lopen.


Jurgen ving bijna alles op zijn grondel immitatie

De gemiddelde maten waren allemaal wel ok met een aantal leuke vissen erbij en tussendoor wisten we ook nog een aantal zeer mooie dikke baarzen te vangen die echt als raketten op ons kunstaas doken. Het was vandaag wederom een super dag met weer erg mooie aantallen en dat is wel eens anders op dit moment.


een flink aantal van deze mooie dikke baarzen

Morgen maar weer het water op en kijken wat deze dag ons weer te bieden heeft, het beloofd in ieder geval weer een mooie dag te worden waar ik nu alweer naar uitkijk.

DaanGeen opmerkingen:

Een reactie posten