Pro-v

Pro-v

dinsdag 4 maart 2014

Taai dagje vandaag

Vanmorgen toen ik wakker werd eerst even lekker getraind maar terwijl ik bezig was zag ik dat het buiten prachtig mooi weer was en dus kwam bij mij het idee op om even een paar uurtjes de grote plas op te gaan.

Zo gezegd zo gedaan en nadat ik klaar was pakte ik snel mijn spullen bij elkaar om op pad te gaan. Onderweg had ik mijn plan al uitgestippeld ik zou op de grote plas de ondiepe plekken gaan af vissen op jacht naar die ene dikkerd. Bij de trailerhelling was het in ieder geval lekker rustig, logisch want de berichten op dit water zijn de laatste tijd niet echt best maar toch ga ik er vol goede moed op in de hoop een mooie vis te vangen want dat die hier zitten dat is wel zeker.

Op de eerste stek merk ik gelijk al dat het erg moeilijk gaat worden want de dieptemeter laat over de eerste stukken bijna geen vis zien en met een watertemperatuur van zo'n 6,5 graden zal het hard werken worden op het ondiepe. Toch heb ik hoop als de eerste aanbeet zich aandient maar helaas blijkt het hier om een klein baarsje te gaan. Als ik na ongeveer een uur nog steeds geen snoekbaars heb gevangen en ook bijna niets zie op de dieptemeter besluit ik even wat te gaan varen en zoeken, niet alleen ondiep maar ook even wat dieper.
Al snel blijkt dat er op het wat diepere gedeelte wel wat vis is te vinden maar ook dit stelt niet echt veel voor. Toch maar weer terug naar het ondiepe dan in de hoop op die bak Plotseling  loop ik op een plek waar wel vis is te zien en dus laat ik mijn shad zakken. Alsof ik hem op zijn kop gooide zo snel werd de shad gegrepen maar helaas ook nu was het weer een baars maar wel een mooiere dan de eerste en daar ben ik ook wel blij mee.

Tien minuten later is het weer raak en nu gaat het wel om een snoekbaars en het lijkt wel een mooie te zijn en inderdaad als hij aan de oppervlakte komt blijkt het een vis te zijn van zo'n 55cm. Prima vis dus maar niet waar ik voor kwam. Op deze plek kwamen nog een aantal snoekbaarzen naar boven van allemaal zo rond de 55cm en nadat het wat stil viel besloot ik weer te gaan verkassen. Inmiddels had ik wel al aardig wat dikke baarzen gevangen want die wilde wel op het ondiepe, ze waren gulzig en lekker dik enkele liepen ruim tegen of net in de veertig centimeter en dat zijn natuurlijk gewoon mooie vissen om te vangen.

Dit zijn toch gewoon schitterende vissen?

Het liep inmiddels al aardig tegen de middag en erg lang wilde ik er niet meer op blijven dus besloot ik om het nog even op 2 andere plekken te proberen. Op de eerste plek waar ik aankwam was het al snel raak en dat gaf mij hoop. Binnen enkele minuten een snoekbaars van wederom zo'n 50-55cm, hoe kon dit nu toch het waren bijna allemaal mannetjes dan kunnen de vrouwtjes toch nooit ver weg zijn? Helaas wist ik maar een drietal snoekbaarzen te vangen op deze plek en dus zou ik nu mijn laatste plek aandoen.

Ik heb in het verleden wel eens geluk gehad zo aan het eind van de dag of op mijn laatste plek maar helaas vandaag niet want buiten een aantal wederom mooie baarzen wist ik hier geen snoekbaarzen meer te vangen en dus vond ik het wel mooi geweest. Het was inmiddels aardig bewolkt geworden en ik voelde de eerste spatjes al vallen dus het was mooi geweest. Slechts een stuk of 10 snoekbaarzen en een flink aantal dikke baarzen waren het resultaat van vandaag, niet waar ik op gehoopt had maar wel de realiteit al maakte de super gulzige baarzen een hoop goed.

Ze waren dik en gulzig!!

Daan
Geen opmerkingen:

Een reactie posten