Pro-v

Pro-v

donderdag 6 maart 2014

Vandaag zonder eigen boot

Eigenlijk zou ik vandaag vrij gaan vissen en zou ik weer lekker een keer alleen op pad gaan. Er waren wel wat mensen die gebeld hadden en graag mee wilde maar ik wilde eigenlijk gewoon weer even zelf wat dingen uit proberen. Toen belde Andre dat hij de boot van Dammes Oldenburg af moest leveren en het leuk zou zijn als ik Dammes wat uitleg kon geven en de dieptemeters even in kon stellen met wat uitleg. Hier had ik absoluut geen problemen mee en leek mij hartstikke leuk en dus gingen we vanmorgen lekker op pad.

Toen we bij de helling aankwamen stond Dammes al te wachten, er was weinig verkeer op de weg dus hij had lekker door kunnen rijden zonder zijn boot want die hadden wij mee. Na even een rondje om de boot werden snel alle spullen ingeladen en konden we op pad. Ik mocht vandaag voor kapitein spelen op een boot die niet eens van mij was. Op zich was het niet echt wennen want Dammes heeft ook een 535 met een 140pk Suzuki echt een schitterend schip waar hij heel veel plezier aan zal gaan beleven.

Tijdens de rit naar de stekken werd er door mij meteen even tijd genomen om de gps op het console in te stellen en dat de kaart gedeeld kon worden met de andere toestellen in het netwerk. Verder werden er nog wat kleine dingetjes ingesteld en toen zag het er keurig uit. Nu kon er koers gezet worden naar de eerste plek en al daar werden de sonar schermen even allemaal goed ingesteld en kon het vissen beginnen.

De wind stond een beetje erg ongunstig om lekker te kunnen varen en eigenlijk was ik alleen maar bezig met het besturen van de boot zodat Andre en Dammes lekker konden vissen want dat was uiteindelijk de bedoeling. Dat het goed ging bleek wel want beide heren vingen er meteen lekker op los, helaas geen grote vissen maar wel lekkere aanbeten en leuke aantallen. Eigenlijk vingen we alle drie wel gewoon leuk maar het belangrijkste voor mij was dat die jongens lekker bezig konden zijn en dat lukte aardig.

Na een tijdje werd het tijd om te verkassen en te kijken of we ze ergens anders wat groter konden vangen want tot nu toe was het veel klein spul. Ook op de andere plekken konden we ze goed vinden en waren de aanbeten mooi al was het wel wat minder als op de eerste plek en voor we het in de gaten hadden liepen de vangsten alweer terug en zouden we het nog maar even op een andere plek gaan proberen. Het bleek wel dat het echt erg plekkerig was want op sommige stekken lag gewoon echt geen vis en dan is het toch fijn dat je de weg weet want na een aantal andere plekken wisten we uiteindelijk weer een plek te vinden waar ze het toch gewoon weer lekker deden.

Na een leuke dag was het inmiddels alweer half drie geworden en zouden we van het water af gaan want het was weer mooi geweest we hadden dik 60 vissen weten te vangen wat natuurlijk gewoon mooi en het is leuk dat mensen die dit normaal niet meemaken het op deze manier toch een keer kunnen zien dat dit gewoon echt dagen zijn dat deze aantallen voorkomen. Op de terugweg werden de dieptemeters nog even ge-finetuned en vaarden we richting trailerhelling waarna de boot het water uitging en bij Dammes achter zijn auto gehangen kon worden. Na nog even wat gekletst te hebben en de nodige rondjes om de boot en trailer gemaakt was het tijd om naar huis te rijden en dus namen we afscheid.

Het was mooi geweest helaas geen foto vissen vandaag maar 1 vis wil ik jullie niet onthouden want dat was echt een plaatje van een baars van Andre.
 
Dikke kneiter voor Andre, wat een plaatje

Daan

1 opmerking: