Pro-v

Pro-v

maandag 14 september 2015

14-09-2015

Het is alweer een tijd geleden maar met alle trips en drukte is het bloggen eigenlijk een beetje in het vergeethoekje terecht gekomen. Omdat een hoop mensen er toch naar vragen proberen we het maar weer eens een beetje op te pakken en dus vanaf vandaag weer sinds tijden een up-date.

Vandaag waren mijn opstappers Meneer van Poelgeest en Jan, meneer Poelgeest is al eerder mee geweest en hij vind het snoekbaars vissen fantastisch. Ik hoop dat als ik ook zijn leeftijd (87) bereik dat ik dan nog steeds in staat ben om zo lekker mee te vissen als dat hij vandaag weer gedaan heeft. Jan is ook al vaker mee geweest en dit is ook echt een lekkere fanatieke snoekbaars visser die gerust een visje kan vangen en weet hoe het werkt.

Om een uur of half negen lagen we te vissen en ik denk dat Jan de eerste vis om vijf over half negen binnen had. Nadat we even een paar plekjes hadden aan gedaan om te kijken waar de witvis zich ophield hoefde hij niet lang te wachten op de eerste aanbeet, welliswaar niet meteen een kneiter maar de kop was er van af en vanaf nu was het aan meneer poelgeest en mijzelf om te laten zien dat wij ze ook konden vangen.

De eerste van de dag was voor jan.

Lang hoefden we niet te wachten want ook meneer Poelgeest wist zijn eerste aanbeet te verzilveren en hij had een grote grijns op zijn gezicht, fantastisch toch zo een man die de laatste jaren best het een en ander heeft meegemaakt en het zo naar zijn zin heeft daar alleen al kan ik nou echt van genieten. Jullie zullen misschien denken waarom zegt hij nou steeds meneer Poelgeest en noemt hij hem niet bij zijn voornaam? Nou heel simpel, ik heb veel respect voor mensen van deze leeftijd en dus spreek ik die aan met meneer en met u. Na een 20 minuten vissen was het dan ook eindelijk raak voor mij en wist ook ik mijn eerste snoekbaars te vangen aan de Fox mini fry in de kleur hot olive, Jan zat niet stil en ving ook gewoon lekker door op een Fox rage zander pro in de kleur Brownie terwijl meneer Poelgeest alles ving op een Fish snax forktail in de kleur lolly.

In zeer korte tijd wisten we met z'n drieen een aantal erg leuke vissen te vangen alleen geen echte grote. Het overgrote deel van wat we vingen was net aan de maat maar ook veel zaten er net onder helaas echter maakt dat de pret van de aanbeten niet minder leuk. S'morgens vielen er nog een tweetal buien maar daarna klaarde het gelukkig op. Bijna op elke stek waar we de witvis konden vinden was het wel raak en konden we de snoekbaarzen vangen, dit was dus ook het kunstje vind de aasvis en vange de snoekbaarzen.

zag je zulke wolken aasvis dan was het al snel raak.

Tegen de middag hadden we al een respectabel aantal snoekbaarzen en mooie baarzen weten te vangen en aangezien de wind wat begon aan te trekken konden we niet meer overal vissen waardoor we eigenlijk niet meer op alle mooie plekken terecht konden, dit was ook te merken want het was in de middag een stuk moeilijker als in de ochtend maar alsnog liepen de vangsten lekker door.

Wat een killing shad is het toch ook de Fox mini fry.

Baars en snoekbaars is er dol op.

Beide heren hadden het prima naar hun zin en dat is ook niet zo gek als je zo lekker zit te vangen maar niet alleen het vangen is belangrijk een goede sfeer en leuk met elkaar omgaan is minstens zo belangrijk en het is toch hartstikke leuk dat een man op deze leeftijd nog zoveel plezier kan hebben met 2 van die jonge gasten in de boot. Zo zie je maar dat wanneer je boekt bij ons en wij boeken er een tweede persoon bij dat het gewoon hartstikke leuk en gezellig kan zijn. 

Nadat Jan wederom een leuke vis had weten te vangen werd er even een blik geworpen op de buienradar omdat het er inmiddels wat dreigend begon uit te zien en al snel bleek dat er aardig wat ellende aan zat te komen en dus was het tijd om zo snel mogelijk de trailer helling op te gaan zoeken.

wederom een mooie vis voor Jan.

Dat we de juiste keus hadden gemaakt om naar de helling te varen bleek al snel want we hadden de boot nog niet op de trailer staan of de hemel brak open en wat een hoeveelheid water kwam er even naar beneden zeg. Niet alleen regen maar ook onweer en bliksem kwamen inmiddels voorbij en dat is toch niet iets waarbij je op het water wilt zitten.

Oeps, tijd om terug te gaan.

Meneer Poelgeest en Jan ook ik heb vandaag een heerlijk dag gehad met jullie, dank voor jullie gezelschap en tot de volgende keer.

Daan 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten