Pro-v

Pro-v

woensdag 11 januari 2017

Blog 10-01-2017

Het is alweer een poosje geleden dat ik in de pen gekropen ben en ondanks dat er met grote regelmaat gevraagd word of ik het niet weer op wilde pakken is het er een tijdje niet van gekomen. Meerdere factoren spelen hierin een rol maar drukte en het feit dat mensen schijnbaar hun werk hebben gemaakt in het uit pluizen van foto's om zo maar te kunnen zien waar je geweest bent.

Toch kreeg ik ook veel leuke reacties en daar moet je je maar op focussen en dus heb ik besloten om maar weer wat vaker een blog te plaatsen. De eerste blog is van 10 januari, Frank en ik beleefde een geweldige dag.

De avond ervoor hebben Frank en ik al even contact gehad, 2 dagen ervoor was Frank nog op het water geweest maar maakte helaas met Bas een blank dag mee. Dit kan natuurlijk gebeuren en zeker de laatste tijd is het niet altijd even makkelijk om een visje te vangen op het grote water. De luchtdruk was inmiddels weer een beetje gezakt en dat komt de vangsten meestal wel ten goede en dus hadden we besloten om toch weer het grote sop te kiezen.
Doel was om alle rovers weer te vangen snoek, baars en snoekbaars. Omdat het op dit water vaak moeilijker is om in de middag snoeken te vangen kozen we ervoor om de snoeken in de ochtend te belagen en de baarzen en snoekbaarzen daarna en dus werden de snoek stokken klaar gemaakt en voorzien van grote shads waar we mee zouden gaan gooien. Heel rustig vaarden we het talud af op zoek naar bruikbare signalen op de dieptemeter en natuurlijk groepen aasvis. Lang hoefden we echter niet te zoeken want al snel kwamen we wat wolken tegen en kon het werpen beginnen. Het begin was even moeilijk omdat de groenjassen blijkbaar geen zin hadden in groot aas en omdat er nog zoveel klein aas in het water zat werden na verloop van tijd de grote shads vervangen voor wat kleinere en dat bleek geen verkeerde beslissing.

Nadat ik mijn shad had af laten zakken viste ik deze heel rustig en met korte stootjes terug waarop een enorme dreun volgde en ik wel doorhad dat het hier om een grote vis ging, echter halverwege de dril stond ik met lege handen want de vis schoot van de enkele haak. Shit shit shit waren de eerste woorden die door mijn hoofd schoten maar op dat moment krijgt Frank een aanbeet en stond inmiddels te drillen. Ook bij hem bleek er een mooie snoek aan te hangen welke al aan de oppervlakte lag dus ik moest opschieten met scheppen. Vakkundig werd het net onder de vis doorgeschoven en kon worden geland, een schitterende eerste vis voor Frankie boy en dat was even een opsteker en gaf vertrouwen.

schitterende eerste vis voor Frankie boy.Nadat we wat platen hadden geschoten en de vis weer snel teruggezet was stonden we alweer snel te smijten en ook voor mij was het weer in korte tijd raak. Een snoek van een centimeter of 80 had wel een lekker hapje gezien in mijn Salty Shaker. Nadat ook deze vis weer weg was gezwommen werd het heel even stil maar toch was er nog een snoek die mijn Shaker niet voorbij wilde laten gaan. Een mooie dikke meter vis verscheen aan de oppervlakte en kon snel worden onthaakt, even poseren en hup daar ging ze weer.

een lekkere meter vis, I love them.
Na nog een aantal snoeken te hebben gevangen die allemaal zo tussen de 70 en 90cm waren besloten we om even lekker te gaan verticalen. Al snel bleek dat het niet makkelijk was om de tandjes te verleiden en was het zoeken naar het juiste aasje. In korte tijd wisten we een aantal mooie maatse vissen te vangen waarbij ze echt een voorkeur hadden voor bepaalde shads. Grappig was dat omdat we zo leuk aan het vangen waren we ook gewoon shads gingen wisselen om te kijken of het daar dan ook echt aan lag en hoe vreemd het ook klinkt telkens als we de shads er aan hingen waar we al op gevangen hadden kregen we de aanbeten hoezo kieskeurig.

Westin was een van de toppers.


Verschillende snoekbaarzen werden er gevangen en het leuke was dat het echt allemaal mooie maatse vissen waren. Zelf wist ik ook de nodige vissen weer te vangen en voor mij was de svartzonker echt de killer van de dag, ongelooflijk hoeveel snoekbaarzen ik weer wist te verleiden met deze super shad. Het leuke was dat ondanks de koude temperaturen de vissen toch nog ondiep werden gevangen waar de meeste vaak al standaard diep beginnen te vissen. Om de een of andere reden heb ik soms wel eens het idee dat de snoekbaarzen een ander gedrag patroon beginnen te vertonen en dat betekent dat je de manier van vissen ook wel eens wat vaker aan moet passen en goed moet zoeken.

lekkere maatse vissen die er hard op doken.Frank had een nieuwe shad die hij ook nog even aan de tand wilde voelen deze zijn volgens mij veel gebruikt voor het pelagisch vissen met een soort bever staartje maar met vertikalen doen ze het dus ook gewoon.
Omdat de vis niet echt diep lag besloten we om ook nog even te gaan werpen en kijken of we een leuke baars konden vangen en wellicht een mooie dikke snorkel. Na wat rustig varen kwamen we op een plek waar echt een hele wolk tegen het ondiepe aan stond en dat zijn meestal baarzen. Ik besloot gewoon met de grote Svartzonker te gaan gooien omdat er hier ook wel eens een mooie dikke snorkel tussen zou kunnen liggen maar de eerste vissen die we vingen waren baarzen die gewoon op de grote shads doken.Na vele worpen wisten we nog wat mooie baarzen te vangen tot het moment dat ik echt een enorme dreun krijg, "bam schele" zeg ik tegen Frank "dit is een dikke snorkel" en ik kon al meteen voelen dat dit echt een kapitale snorkel was. Flik ik het dan toch weer zo aan het eind van de dag? totdat......... alle spanning wegvalt en ik wel kan huilen de vis heeft zich van mijn enkele haak weten te ontdoen en ik sta met lege handen. Dit zijn de momenten dat ik al mijn hengels wel in twee├źn kan trappen maar gelukkig weet mijn maatje mij weer rustig te krijgen, ik weet ook dat deze momenten erbij horen al blijft het moeilijk als je weet dat er een vreselijk dikke snorkel aan de andere kant van je lijn zit.

Het was ook meteen mooi geweest want het begon al een klein beetje schemerig te worden. Tijd dus om naar de helling toe te varen en huiswaarts te keren.  Het was weer een mooie dag waarbij we ons doel weer hebben weten te halen. Snoek, baars en snoekbaars kwamen allemaal weer in de boot dus de dag was weer geslaagd met ook nog eens mooie aantallen en formaten. Op de terugweg in de auto nog even live met Frankie is ook altijd leuk. 

https://www.facebook.com/frank.vanvliet/videos/10202598054150677/
Check ook even onze facebook pagina's

Daan Verbruggen

1 opmerking:

  1. perry verstappen13 januari 2017 om 13:50

    weer een leuk stukje Daan, gezellig een dagje achter de rovers aan en met Frankie erbij heb je altijd praat genoeg. toppertjes.

    BeantwoordenVerwijderen