Pro-v

Pro-v

woensdag 15 februari 2017

Hard werken voor een mooi resultaat.

Als je hard moet werken voor een goed resultaat dan kan ik daar super goed mee leven en dat houd je ook scherp voor al die andere keren dat je op het water bent, het spelletje zou wel heel simpel zijn als de een na de ander de boot in vliegt. Een dagje hard werken, zoeken naar plekken en wisselen met het kunstaas en de technieken is dus helemaal niet erg en zeker niet als dan het resultaat ook nog eens goed uitpakt.

Met Hein & Pierre het water op staat altijd garant voor een gezellige dag en ook nu stonden ze alweer te trappelen toen ik aan kwam rijden bij de helling. Het was nog donker en dus konden we eerst even bij kletsen en een beginnetje maken om de boot zo het water in te laten glijden. Eerst nog even een valentijns kadootje voor thuis want met Hein & Pierre hoef je je geen zorgen te maken over verwennerijen.

  
 Eenmaal op het water was het nog wat schemerig en is bij ons altijd de traditie dat we de dag alvast bezegelen en dus kon er nadat we alle spullen klaar hadden gemaakt geproost worden op het goede verloop van de dag.

Nu was het tijd om het water op te gaan want we hadden er weer zin in, welke plek we naartoe zouden gaan was al lang bekend want die had de laatste tijd al erg veel vis opgeleverd en werd angstvallig geheim gehouden want op de meeste plekken is het erg taai op het moment. Nadat we aan waren gekomen konden de lijnen worden natgemaakt en de shads hun werk doen, ook deze keer weer lag de vis vrij diep op zo'n 11-12 meter een diepte waar nog prima gevist kan worden maar liever vangen we ze natuurlijk wat ondieper. Op de Lowrance was duidelijk te zien dat er wel aktieve vis aanwezig was dus de verwachtingen waren hoog.


Erg lang hoefden we niet te wachten op de eerste aanbeten en het was Hein die als eerste een vis aan de oppervlakte had. Een mooie maatse snorkel had de verleiding van Hein zijn hupje niet kunnen weerstaan en zich vergrepen aan zijn shad.

Kort daarna volgeden ook de eerste aanbeten voor mij maar helaas wist ik er geen een te verzilveren Hein daarentegen wist in korte tijd zijn tweede vis al te vangen en gaf aan erg in vorm te zijn. Ook Pierre had inmiddels zijn eerste aanbeet gehad maar ook die bleef helaas niet plakken. Ik had ook het idee dat ze erg kieskeurig waren in het aas en dan met name in de kleur ervan. Doordat er een goeie stroming stond was het water mooi troebel en werd er met heldere kleuren gevist maar ook in de heldere en felle kleuren zit weer verschil en voor mij was het een felle roze shad waar ik de eerste snorkel mee naar boven wist te krijgen.


Inmiddels was het zonnetje ook gaan schijnen en dat scheelde wel even een paar graadjes. Wat ook lekker was dat we hier gewoon alleen lagen en van niemand last hadden, heerlijk gevoel dat niemand ons hier zou vinden en dat was voor beide heren ook wel prettig want we hebben het wel eens anders mee gemaakt. De vangsten liepen nu lekker door en ook Pierre had zijn eerste vis inmiddels weten te vangen.

toch liepen de vangsten op een gegeven moment wat terug en werd er door ons allen geschakeld naar andere shads maar ook even naar een andere manier van vissen. Heintje begon met dropshotten en voor we het wisten had hij de eerste te pakken, meteen hadden we het idee dat dit dan wel eens de manier kon zijn maar niets was minder waar. Waarschijnlijk was dit de enig vis die zin had om de dropshot te pakken want daarna bleef het akelig stil. Toch lag er gewoon goed vis en dus werden de vertikaal hengels weer gepakt en voorzien van andere baits. Dat deze verandering goede gevolgen had bleek al snel toen Hein weer een mooie snorkel had weten te haken.


Dat shadje waar Hein mee zat te vissen was toch echt wel een uitblinker vandaag want bij Hein volgde nu de ene aanbeet weer na de andere. Bij Pierre en mij was het niet echt stil want ook bij ons liepen de aanbeten wel door maar bij Hein lag het duidelijk voor. Roze shads waren bij mij eigenlijk wel de favoriete kleuren van de dag en welk type maakte niet zo gek veel uit vooral de statische modellen deden het goed terwijl Hein & Pierre juist de aanbeten op shads met schoepjes kregen.


Het formaat van de vissen was goed en er zaten weer een paar mooie uitschieters tussen en ook hier was Hein de koning van de dag met een paar hele dikke vissen er bij.Gestaag werd er door gevist maar moest er zoals gezegd hard gewerkt worden om ze te verleiden behalve bij Hein want die had toch wel het shadje van de dag gevonden. Omdat het bij mij even stil viel vond ik het tijd om te gaan testen, ik zou dezelfde shad als Hein er op doen alleen dan in een andere kleur variant maar waar Hein aanbeten kreeg bleef het bij mij uit en dus werd er gewisseld puur omdat ik gewoon nieuwsgierig was wat er dan gebeurde. Snel dezelfde shad in dezelfde kleur als Hein gemonteerd en ja hoor daar kwamen de aanbeten weer echt ongelooflijk dat dan toch maar weer het kleurtje doorslag gevend kan zijn.Als ik dan op een gegeven moment mijn shad weer verwissel voor een met een andere kleur blijkt al snel dat het echt om het kleurtje ging want plots vallen de aanbeten gewoon weg waar bij Hein de aanbeten gewoon door blijven lopen. Wat ook opviel was dat de vissen echt mmoi dik waren en er ondanks de koude water temperatuur alweer een aantal bij zaten die het kuit droegen en bij enkele kwam het er zelfs al uit.


Het einde van de dag was inmiddels alweer bijna genaderd en wat gaat zo een dag dan toch weer snel. Ik kan natuurlijk afsluiten met mooie woorden en hoe goed het wel weer niet was ondanks dat er hard voor gewerkt we weer mooie aantallen hadden weten te vangen maar liever sluit ik af met een paar mooie foto's van Heintje die het vandaag echt geweldig heeft gedaan. Met een flink aantal vissen en vooral ook mooie vissen was hij de man van de dag en zeggen we:" super gevist Heintje je hebt je best gedaan en bent beloond voor het harde werken" en oh ja we zitten nu te genieten van een heerlijk vlaai.Tot de volgende keer vrienden.

Daan Verbruggen
www.gosnoekbaars.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten