Pro-v

Pro-v

maandag 6 juni 2011

6 juni

Vandaag stond in het teken van een visdag met sportvisserij Nederland en wat mensen van de vvd. Tijdens deze trips wordt er over de visserij in Nederland gesproken en vaak komen er zeer belangrijke punten aan bod. Verder wordt er deze dag natuurlijk ook gewoon gevist.

Helaas waren de voorspellingen voor vandaag niet erg gunstig voor wat betreft het weer echter toen ik vanmorgen mijn bed uit kwam zag het er schitterend uit. Ik had om 0700 met Erik afgesproken bij de trailer helling want we zouden vandaag met twee boten het water opgaan. Onze opstappers zouden pas om een uur of elf komen en dus hadden we besloten om eerst nog even een paar uurtjes zelf te gaan vissen alvorens de rest op te gaan halen. Ik vertelde Erik dat we lekker moesten gaan werpen met de dropshot want dat was van de week ook erg goed geweest.

Op de eerste plek was het al snel raak en binnen de kortste keren werden de eerste vissen gevangen. Alle vissen die we vingen kwamen van ondiep water vaak strak tegen de kantjes. Op een gegeven moment wierp ik mijn dropshot strak tegen de kant waar echt zo goed als geen water stond, na een aantal korte tikjes kreeg ik echt een enorme dreun op de hengel waarna ik de haak zette en direct druk op de lijn voelde. De vis dook gelijk van het ondiepe af naar wat dieper water en al snel was duidelijk dat het om een mooie vis ging. Erik had inmiddels zijn boot van de spotlock afgehaald en kwam nu naast mij liggen om te kijken om wat voor vis het ging. Toen de vis eenmaal uitgedrild was kon zij geschept worden en zagen we dat het echt om een mooie kneiter ging. Eenmaal op de plank zagen we dat de vis 85cm was wat natuurlijk een prachtvis is en een super start van de dag.Nadat we de vis op de plaat hadden gezegd wierp Erik zijn dropshot een paar keer op de plek waar ik deze vis had gevangen en zei daarbij dat hij zijn broer van 86 wel wilde vangen waarop ik antwoordde "laat hij dan maar 90 zijn" Ik had echter toen nog geen idee dat deze uitspraak uit zou komen want kort daarna stond ook Erik met een kromme hengel en moest hij erg zijn best doen om de vis te houden. Na een heftige dril konden we de vis op de plank leggen en geloof het of niet hij was precies 90cm haha hoe hou je het voor mogelijk.
Na ook deze vis op de foto te hebben gezet dronken we even een bak koffie en gingen weer rustig verder met vissen. In die tussentijd werden er nog een aantal mooie vissen gevangen waarna het tijd was om onze opstappers op te gaan halen. Aangezien het inmiddels aardig aan het regenen was werd er besloten om nog even binnen te blijven tot het weer droog was, Erik en ik vinden het best onze dag kon al niet meer kapot.

Toen de regen was gestopt zijn we het water weer op gegaan waar we nog twee uur lang hebben gevist een wedrom een leuk aantal vissen wisten te vangen ook onze opstappers hadden het erg naar hun zin en wisten ook hun vissen te vangen.


Na een hoop vissen waaronder een aantal erg mooie en ontzettend veel lol was de dag ten einde en konden we weer terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Morgen weer het het water op en als ik het op kan brengen zal ik er morgen weer een stukje op zetten.

Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten