Pro-v

Pro-v

dinsdag 7 juni 2011

7 juni

Wat een omslag vandaag, je begrijpt er af en toe helemaal niets van de ene dag vang je de sterren van de hemel en de andere dag is het gewoon weer bikkelhard werken voor je vissen. Dat laatste zorgt er trouwens wel voor dat onze hobby zo leuk blijft.

Vandaag zat ik op het water met Andre en Harry, Andre is ervaren en zit zelf ook regelmatig op het water als hij geen boten aan het bouwen is (Marcraft). Harry daarentegen is nog onervaren maar is wel een visser, helaas is het hem nog niet gelukt om bij Andre in de boot een vis te vangen en dus moest dat vandaag maar eens gebeuren. We waren al vroeg op het water omdat de ochtend uren de laatste tijd vaak echt goed zijn en de vis veelal ondiep te vinden is. Er werd wederom zoals de laatste dagen begonnen met de dropshot, Andre met spiering en Harry en ik met de gulp alive minnow 4inch. Andre nam al snel een voorsprong want hij had er al 3 op zijn naam staan toen wij nog niets hadden.

Andre ging direct goed van start
Ik merkte echter wel al meteen op dat de aanbeten anders waren en zeker niet zo hard als voorgaande dagen. Ook zag ik dat het vandaag zo goed als niet stroomde waardoor het water ook weer wat helderder was geworden en dat is vaak een slecht teken. Toch bleven ook bij mij de aanbeten niet uit want nu was ik degene die in korte tijd een aantal vissen liet noteren. Ook Harry bleef niet achter en ving zijn eerste vis vanuit de boot, een baars weliswaar maar hij was er erg blij mee.

de eerste vanuit de boot gaf Harry een goed gevoel
Helaas voor Andre had hij maar een paar spieringen meegenomen waar hij dan ook snel doorheen was en over moest schakelen op de gulp alive, iets wat op zich geen probleem was voor Andre want ook hier wist hij gewoon zijn vissen op te vangen.

ook op de gulp alive ging het prima
Zelf was ik inmiddels ook overgeschakeld naar een ander aasje omdat het gewoonweg moeilijk was om aanbeten te krijgen. Mijn gulp werd dus omgewisseld voor een Powerbait Ripple grub welke ik viste op mijn dropshot montage. dat dit geen verkeerde ingeving was bleek al snel want ik hoefde dan ook niet lang te wachten op mijn eerste aanbeet.

de powerbait ripple grub bleek al snel erg efficiƫnt
De vangsten liepen vandaag op zich wel redelijk door maar er moest wel veel gevaren worden om aan de vis te komen. Natuurlijk doen de aasjes ook een hoop maar vaak kon je op een plek een paar vissen vangen en dan was het toch echt weer tijd om te verkassen. Ook Andre en Harry hadden inmiddels wel vertrouwen gekregen in de Powerbait ripple grub en dus werd ook hun montage voorzien van dit succesvolle aasje. Voor op de dropshot maakte wij gebruik van de 8cm versie wat een erg mooie maatje is voor deze manier van vissen. Zelfs door helemaal niets te doen zit er al oneindig veel actie in de vibrerende staart. Ook harry had inmiddels zijn eerste snoekbaarzen vanuit de boot op zijn naam staan waar hij natuurlijk superblij mee was.

met Harry komt het wel goed vanuit de boot
We zijn de hele dag druk in de weer geweest om aan onze vissen te komen, veel verkassen, vindingrijkheid en het juiste aas waren vandaag de sleutels tot succes. Toch hebben we vandaag weer een respectabel aantal vissen weten te vangen en hebben een superdag gehad.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten