Pro-v

Pro-v

vrijdag 17 juni 2011

Berkley nanofil

Donderdag 16 Juni was de dag dat de nieuwe Berkley Nanofil lijn aan de pers werd gepresenteerd. De drijvende kracht achter deze nieuwe ontwikkeling is natuurlijk Jan van de Bovenkamp die al jarenlang met DSM bezig is om een revolutionaire lijn voor de sportvisserij te ontwikkelen.

Er was al het een en ander naar buiten gelekt over deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van lijnen. Toch wist nog niemand wat het nu precies inhield en wat voor soort lijn het zou zijn. Het is namelijk geen gevlochten lijn en het is ook geen nylon maar het is wel een compleet nieuwe generatie op het gebied van lijnen.
Nanofil, een compleet nieuwe generatie lijnen
De gehele pers uit binnen en buitenland was toegestroomd om zo vlak voor de efttex toch nog even eerst een bezoekje te brengen bij Purefishing in Etten-Leur. Het was echt giga druk en iedereen was in spanning over wat zou gaan komen in de toch al mooie showroom van Purefishing die erg ruim is en waarin echt alle merken terug zijn te vinden.
alle merken in de showroom natuurlijk Gulp Alive
maar ook powerbaits
Mitchell
reels
en molens
karper materiaal van JRC
Abu Garcia en wanden vol lijnen
De opening werd afgetrapt door Jan van de Bovenkamp die in zijn opening een aantal mensen noemde waar hij nauw mee heeft samengewerkt om tot dit resultaat te komen. Verder gaf hij nog een korte uitleg over wat voor soort lijn nanofil is en later zouden er door de mensen die bij de ontwikkeling betrokken zijn waaronder ikzelf en Frank van Vliet korte workshops gegeven worden zodat mensen al enigszins bekend worden met deze fantastisch nieuwe lijn.
Jan van de Bovenkamp gaf een uitermate goede presentatie
Nadat de Presentatie van Jan was geweest werd er ook nog even door de mensen van DSM uitgelegd welke toepassingen allemaal bij de chemie concern vandaan kwamen en waar deze voor ingezet konden worden.
duidelijk uitleg van DSM over alle toepassingen
 Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje en kon in de tussentijd het podium in gereedheid worden gebracht waar 2 films zouden worden afgespeeld over de Nanofil lijnen. Dit alles werd spectaculair geopend door de lieftallige Esther.
de show werd geopend door Esther
waarna de doeken naar beneden viel en Jan, Frank en ik daar stonden
Na de aankondiging Van Esther vielen de doeken naar beneden en stonden Jan, Frank en ik daar als een soort men in black om de lancering van de nieuwe Nanolijn in te luiden en een nieuw tijdperk te openen. Na nogmaals een korte presentatie van Jan werd er weer een film afgespeeld en was het officieel, Nanofil was gelanceerd.
de drie musketiers 
Toen de hele show achter de rug was konden alle aanwezige pers en genodigden hun vragen stellen bij degene die bekend waren met deze lijn. Er werden dan ook flink wat vragen gesteld en er waren sample spoelen met verschillende diameters beschikbaar zodat mensen de lijn konden zien en voelen. Voelen kan sowieso al met deze mooi verpakking want doordat er een stukje lijn uitsteekt kun je deze al voelen zonder de hele spoel uit de verpakking te halen. Haal je de spoel wel uit de verpakking dan zit daar een peel of label op wat je open kunt klappen en de juiste knopen staan beschreven.
ik ben zelf al een hele tijd aan het vissen met nanofil, tot alle tevredenheid
Tijdens deze workshops konden wij mensen uitleggen dat Nanonfil een erg hoge trekkracht heeft bij een lage diameter en zodoende voor meerdere aspecten van de sportvisserij ingezet kan worden. Verder is de lijn erg glad waardoor hij ontzettend goed maar vooral makkelijk en ver gooit, ook heeft hij geen geheugen en snijd hij fantastisch door het water zodat er niet veel druk op de lijn komt te staan en je lichter kunt gaan vissen. Voor de mensen die echt overtuigd moesten worden was er zelfs de mogelijkheid om even te werpen en zodoende zelf te kunnen zien dat dit een echt waanzinnige lijn is.
de test opstelling met wat gewichten en......
een loodzware bowlingbal die hangt aan 0.04 Nanofil
veel vragen met,  belangrijker nog duidelijk antwoorden

Toen eenmaal wel voor iedereen duidelijk was dat dit niet zo maar even een nieuw lijntje was waren er nog wat slot woorden van Jan om de boel af te sluiten. Hierna kon iedereen nog even een drankje nemen en was de dag teneinde. Voor mijn gevoel was het in ieder geval een super geslaagde dag en ik denk dat de mensen die er waren wel overtuigd zijn van deze nu al revolutionaire lijn waar je nog veel over zult horen.

Binnenkort zal er nog meer aandacht worden besteed aan de nieuwe Nanofil lijnen dus houd dit goed in de gaten.

Daan
www.gosnoekbaars.nl


1 opmerking: