Pro-v

Pro-v

woensdag 29 juni 2011

De rivier op

Aangezien het overal een beetje slecht is en het vaak moeilijk is om aan de vis te komen, was het plan om het weer eens op de rivier te proberen. Ik zou vandaag met 4 man op pad gaan en die zagen de rivier ook wel zitten. Mark was ook mee met zijn boot zodat er 2 personen per boot op konden stappen.

Jan was degene die het allemaal geregeld had en hij stapte met zijn zwager Antonie bij Mark in de boot, Remco en Peter zouden bij mij aan boord komen en het beloofde een leuke dag te worden. Om op de eerste plekken te komen moest er best wel een stuk gevaren worden en op de rivier kun je dan even lekker het gas opengooien, iets wat wel goed viel bij de heren want iedereen vond het prachtig om met zo'n slordige 75km per uur over het water te razen.

Eenmaal op de eerste plek was het tijd om de heren even uit te leggen wat we gingen doen en vooral hoe we dit gingen doen. Het was voor hun allemaal de eerste keer dat er op snoekbaars gevist ging worden en dan meteen op zo een hard stromende rivier dat is direct een goede vuurdoop. Na enige uitleg werden de lijnen voorzien van shads en kon er gevist worden. Erg lang hoefden we niet te wachten op de eerste aanbeet en het was Remco bij mij in de boot die zijn eerste snoekbaars wist te vangen. Natuurlijk was hij hier erg blij mee en van zo'n moment moet natuurlijk een foto gemaakt worden.
Remco zijn allereersteOok bij Mark in de boot was het nu raak en ook Antonie kon zijn eerste snoekbaars landen. Nog geen paar minuten later was het de beurt aan mij en kon ook ik mijn eerste van de dag de boot in tillen. De rivier stroomde wel maar niet echt heel erg hard, ik ben namelijk wel erger gewend en dat merk je wel terug in de aanbeten. Enkele aanbeten die we kregen waren gewoon goed maar er waren er ook die echt heel zacht waren, zo zacht zelfs dat je vaak een aanbeet miste. Inmiddels wist iedereen wel hoe een aanbeet voelde en dat stemde vertrouwen. Inmiddels alweer een paar vissen verder krijgt Jan zijn zwager een harde beuk op de hengel waarna hij de haak zet. Vanaf een afstandje konden wij wel zien dat het om een grote vis ging en dus gingen we iets dichterbij liggen om even te kijken. Na een mooie dril kon Mark de vis landen en bleek het om een mooie snoek te gaan waar Antonie natuurlijk ook erg blij mee was want een snoek van dit formaat had hij ook nog niet op zijn lijstje staan.

Na de nodige foto's kon er weer verder gevist worden en het leuke van de rivieren is altijd dat je er van alles kunt vangen. Snoekbaars, baars, roofblei, winde, kopvoorn, snoek noem het allemaal maar op. Tegenwoordig vang je zelfs erg grote brasems vol in de bek, het moet niet gekker worden.
er werd echt van alles gevangen ook met deze waren we blij 
waaronder mooie baarzen
Vanwege het noodweer dat voorspeld was en wat we aan zagen komen, moesten we noodgedwongen weg uit het gebied waar we lagen. We zagen de onweer en regenbuien echt letterlijk aankomen en zijn toen zo snel mogelijk voor de ellende uit gevaren richting de trailer helling.

We hebben toen ongeveer een uurtje voor de trailer helling gelegen met het idee dat als het echt slecht zou worden we in ieder geval in de auto konden gaan zitten. Regelmatig bellen met het thuisfront en op onze mobieltjes naar de buienradar kijken zorgden ervoor dat we konden zien dat we net buiten het gebied bleven en zo besloten we ondanks dat we ook hier wel wat vis wisten te vangen door te varen ver voor de ellende uit om het dan vervolgens weer te proberen.

Ook aan dez kant van de rivier wisten we weer goed vis te vangen en liep het gewoon lekker door met de snoekbaarzen. Wat wel opviel was dat de stroming iets harder was geworden waardoor de aanbeten direct een stuk harder waren.
Er werd eigenlijk de gehele dag wel lekker door gevangen en je kon niet echt spreken van een moment dat het stilviel. We hebben de gehele dag droog weten te houden en in de volle zon gezeten, slechts op een paar drupjes na hebben wij niets gemerkt van het slechte weer doordat we voor de ellende uit zijn gevaren. Gelukkig maar want als ik achteraf hoor wat een rottigheid er geweest is hebben wij echt mazzel gehad. Al met al een prima dag met mooie vissen en een hoop plezier.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

1 opmerking:

  1. Mooi verslag Daan. Gaan we 6 sept. dunnetjes overdoen!

    BeantwoordenVerwijderen