Pro-v

Pro-v

woensdag 29 juni 2011

Een dag met Andre

Afgelopen Zaterdag zou ik lekker een dag met Andre op pad gaan op een friese plas. Er komen hier vaak mooie vissen vanaf en dus werd al het materiaal daar ook door ons op afgestemd. Het werd in ieder geval vroeg opstaan voor mij want ik had weer aardig wat kilomters voor de boeg.

Als mijn wekkertje s'nachts afloopt vraag ik mezelf even af of ik wel goed ben, 0245 is toch niet echt een normale tijd of ligt dat aan mij? Voor ik het weet ben ik eruit en sta ik onder de douche te dromen van een mooie visdag. Wanneer ik beneden ben giet ik snel een bak koffie naar binnen en een broodje, vroeger zou dit om dit tijdstip tijdens het stappen een broodje shoarma geweest zijn maar nu neem ik maar gewoon een broodje pindakaas. Al mijn spullen liggen al in de auto en dus stap ik snel in om naar de andere kant van de dijk te rijden.

Als ik bij Marcraft aankom is Andre ook al druk bezig, in ieder geval hangt de boot er al achter en kunnen we snel op pad naar het water. Er was vandaag niet echt heel veel wind voorspeld en weinig regen het zag er dan ook allemaal goed uit toen we aankwamen bij de helling, snel de spullen in de boot en wegwezen op zoek naar een paar snoekbaarzen.

Op de eerste plek lag echt enorm veel vis tegen de bodem waaronder enkele zeer grote bogen op het scherm, toch bleven de aanbeten een beetje uit en werd er door ons op verschillende manieren gevist maar ze bleken er geen zin in te hebben. Dan krijgt Andre een eerste aanbeet tijdens het werpen die hij helemaal mist helaas. Ook ik krijg een slechte aanbeet die ik mis maar in ieder geval gebeurt er wat. Als Andre na een aanbeet aanslaat en de vis er als een haas vandoor gaat weten we het al, hij heeft gewoon weer een snoek te pakken. Andre de snoekenklatser heeft het weer eens voor elkaar en presteert het weer om een snoek te haken, iets waar hij om bekend staat. Als de vis moe is en het op wil geven schiet voor de boot de haak uit zijn bek en zwemt hij weer weg, iets wat Andre totaal niet erg vind.

Op de volgende plek ging het beter en al snel hadden we de eerste aanbeten, Dré ving een mooie vis en ook ik wist een erg mooie snoekbaars te vangen.
Op dat moment ging het erg lekker en kwamen er regelmatig mooie dikke vissen uit waaronder een aantal erg mooie. Ook wist André nog een fraaie baars te vangen op zijn dropshot hengel waar hij overigens ook al een mooie dikke snoekbaars op had gevangen.
Er werden op deze plek een aantal zeer fraaie snoekbaarzen gevangen terwijl de bootjes om ons heen niets tot weinig vingen wat voor ons betekende dat wij het absoluut niet slecht deden. Het weer was inmiddels wel al wat veranderd en er stond en veradelijke wind op het water. Dit betekende wel weer dat er bootjes waren die er snel vanaf gingen omdat de wind wel echt aan begon te trekken. Toch lieten wij ons hierdoor niet uit het veld slaan en de techniek werd aangepast wat resulteerde in nog een aantal mooie vissen.
De wind was inmiddels zo erg aangetrokken dat het ook voor ons een probleem begon te worden en ook de regen viel inmiddels met bakken naar beneden, het was zelfs zo erg dat ik voorin bijna niet meer kon horen wat Andre tegen me zei. Toch vingen we nog wel gewoon vis en dat was het waarom we er niet vanaf wilden echter was het nu zo slecht dat we toch naar de kant zouden gaan. Dan krijgt André toch nog een keiharde dreun en zet de haak. Een mooie dril doet ons beseffen dat het hier wel weer eens om een zeer mooie snoekbaars kan gaan. De vis beukt echt lekker op de hengel en blijft kort tegen de bodem zwemmen, dan zie ik vlak voor de boot luchtbellen omhoog komen  iets wat vaak kenmerkend is voor grote snoek en dus bereiden we ons voor op een grote snoek. Het zal toch niet waar zijn dat die ouwe snoekenklatser weer een snoek te pakken heeft. Na een mooie dril die ons echt deed beseffen dat het om een snoekbaars ging komt er dan eindelijk een eind aan en ja hoor hij heeft het weer voor elkaar het is een grote snoek die hij na het scheppen dan ook nog eens zonder foto kwijt raakt omdat de vis uit het net springt. Gelukkig was de haak er toen wel al uit.
Nadat deze zeer mooie snoek zelf zijn weg naar de vrijheid had gevonden moesten we toch echt van het water af. De regen en wind maakten het erg moeilijk en het was niet lekker meer. We wisten de dag af te sluiten met zo'n 20 vissen wat op dit water echt niet slecht is. Helaas was het pas half twee en wanneer we door hadden kunnen vissen zouden er vast nog wat vissen bijgekomen zijn maar ja helaas volgende keer beter. Het was voor ons in ieder geval een mooie dag geweest en dit water is nog niet van ons af.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten