Pro-v

Pro-v

woensdag 29 juni 2011

Even snel kan ook succesvol zijn

Als ik in de ochtend op mijn werk ben zit ik mij al te verheugen op het feit dat ik na mijn werk het water op ga. het belooft vandaag een schitterende dag te worden en dus ga ik vanmiddag maar weer eens naar mijn thuiswatertje om te kijken of er wat te vangen valt.

Als ik aankom bij de trailer helling lijk het wel of iedereen vandaag vrij is, man wat is het druk. Dan zijn er ook nog eens mensen die 1 keer per jaar de boot moeten traileren wat echt een eeuwigheid lijkt te duren. Uiteindelijk is het mijn beurt en de boot licht in een handomdraai in het water. Terwijl iedereen nog verbaast staat te kijken dat het ook zo snel kan geef ik gas en schiet ik het water op op jacht naar wat snorkelbaarzen

Op de eerste plek is het gelijk raak en krijg ik mijn eerste aanbeten, altijd een lekker gevoel als je je shad laat zakken en het binnen de kortste keren raak is. Natuurlijk ben ik direct weer begonnen met mijn oude vertrouwde powerbait splitbelly welke echt niet meer weg te denken is uit mijn koffer, sterker nog ik kan net zo goed mijn koffers thuislaten want ik gebruik deze shad bijna alleen maar op het moment wat een topper.
Het is op de eerste plek gewoon goed je krijgt regelmatig aanbeten en ze zijn keihard wel zit de vis wat dieper, dat weet ik omdat ik het water goed ken en goed op de omstandigheden  let. De andere jongens die er op zitten vangen slecht maar doen het naar mijn idee ook helemaal verkeerd wat ik ze dan ook op een rustige manier probeer uit te leggen als ze even langszij komen. Zij zijn al de hele dag bezig en hebben slechts 4 vissen en wat baarzen terwijl ik er in korte tijd al 19 heb weten te vangen. Nadat ik ze het een en ander heb uitgelegd gaan de jongens weer verder en kies ik even voor een andere plek.

Als ik op mijn volgende stek aankom zet ik de boot op spotlock en begin te werpen, ook dit is geen verkeerde keuze want al bij de derde word is het raak. Het kunnen niet altijd alleen maar grote vissen zijn, dat blijkt wel als ik zie wat ik gehaakt heb haha dat je het uberhaupt voelt en wat een held.

Als deze vis is teruggezet ga ik snel verder en nu is bijna elke worp wel raak, echter blijken het allemaal baarzen te zijn en in korte tijd vang ik er een stuk of 10. Toch blijf ik nog even doorgaan omdat ik weet dat wanneer er zo een school baarzen ligt met van die kleine snoekbaarsjes ertussen er dan vaak ook een grote snoekbaars aanwezig is en die wil ik wel hebben. Maar na nog zo'n kwartiertje te hebben gegooid en slecht 3 kleine snoekbaarzen verder blijkt wel dat het hier niet gaat gebeuren.

Dan maar verkassen naar mijn laatste plek voor vandaag want we zouden vanavond gaan barbecue├źn had ik thuis belooft en dus kan ik het niet te laat maken. Ook hier was het snel raak en voor ik het wist had ik ook hier aardig wat vis te pakken.
Inmiddels was het half zes en dus tijd om naar huis te gaan maar het is zo verslavend. Ja je leest het goed, zelfs voor mij die al zoveel op het water zit is het moeilijk om te stoppen. Het was mooi geweest en langzaam vaarde ik terug naar de helling. Ik had vanaf 1200 tot 1730  gevist en 31 snoekbaarzen plus een stuk of 10 baarzen weten te vangen. Toen ik bijna klaar was om de boot op de trailer te zetten kwamen de beide heren die ik eerder had gesproken ook aanvaren en bedankten mij voor de tips want ook zij hadden er nog 15 vissen bij weten te vangen waaronder een mooie van 83cm.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten