Pro-v

Pro-v

zondag 5 juni 2011

Forumdag roofvisnet

Zondag 5 juni stond voor mij in het teken van de nks wedstrijd op het lauwersmeer. Het was voor mij een tijd geleden dat ik een nks wedstrijd had gevist en dus was ik super gedreven. De Zaterdag ervoor zou er nog even de forumdag gevist worden zodat ik mezelf even flink op scherp zou kunnen zetten voor de dag erna.

S'morgens om 0415 stond ik al naast mijn bed want ik had om 0515 afgesproken met Frank bij de loods. Na een bak koffie en een broodje ben ik direct naar de loods gereden om al mijn spullen klaar te maken zodat we direct weg konden rijden als die schele er zou zijn.Normaal gesproken is Frank altijd te laat maar ik denk dat hij zenuwachtig was want het onmogelijk gebeurde, Hij was op tijd.

Snel zette we koers naar het gooimeer waar dit jaar de dag georganiseerd was en nadat we aan kwamen rijden bleek al snel dat er nog meer mensen waren die dachten vroeg aanwezig te moeten zijn. Deze dag staat geheel in het teken van het vriendschappelijk met elkaar om gaan en de gezelligheid, je zou het misschien niet verwachten maar het kan dus nog echt. Snel werd iedereen geholpen met het traileren van de boten zodat we er snel een leuke dag van konden maken. Leuk was ook dat iedere deelnemer weer een goodiebag kreeg waar echt van alles in zat zoals bijvoorbeeld een pot Gulp van Berkley die later bleek door een hoop jongens goed werd ontvangen. Maar ook door mijn eigen opstapper Andy van Assema van de firma FTCN was er bijvoorbeeld een mooie korting coupon in gedaan voor maar liefst 20% korting wat natuurlijk erg leuk is. Verder was de tas gevuld met nog allerlei goodies en gadgets teveel om op te noemen.
vriendschappelijk hielp iedereen elkaar waar deze dag om bekend staat

Nadat ieder te water was kon er koers gezet worden naar de eerste plekken, het was bij mij al bekend dat het op dit moment erg moeilijk is om vis te vangen op het gooimeer en dus zou iedereen elkaar even goed op de hoogte houden. Omdat er op de eerste plekken binnen het half uur nog niets werd gevangen besloten Frank en ik een stuk te gaan varen richting de Eem. Toen we na een tijd varen eindelijk op de Eem uit kwamen werden de eerste plekken bevist maar al snel bleek dat ook op de Eem de vis niet in de stemming was om te bijten. We hebben tot een uur of half twaalf op de Eem gelegen maar het was ook hier echt een drama en dus werd er even gebeld hoe het inmiddels op het gooimeer was. Na enige telefoontjes verder bleek al snel dat het ook hier erg rustig was gebleven en een hoop mensen die het water niet goed kennen waren visloos waar anderen er slecht 1 tot 4 hadden.

Om 1230 zouden we met z'n allen wat gaan eten bij de eilanden van het gooimeer en dus moesten we van de Eem af om op tijd terug te zijn. Stiekem werd het gas af en toe even open gegooid zodat we om 1210 weer voor Almere haven lagen en er nog wat tijd over was tot de pauze dus lieten we de hengels nog even zakken en konden we nog voor de pauze twee snoekbaarzen vangen. Toen konden we snel koers zetten naar de eilanden waar iedereen al druk bezig was om een lekkere lunch voor te bereiden. Uitsmijters, hamburgers alles was aanwezig zodat de buikjes weer gevuld konden worden voor na de pauze.
er werd weer flink op los gebakken 
Tijdens de pauze werd er natuurlijk flink gesproken over het feit dat het zo slecht was en hoe dat nu kon. Velen wisten niet meer wat te doen en ook de inmiddels hard aangetrokken wind maakte het nog even extra moeilijk. Nu is het zo dat het meer momenteel echt glashelder is en je er gewoon 3 tot soms wel 4 meter diep kunt wegkijken, dit komt de vangsten van de snoekbaars natuurlijk niet ten goede daar deze vaak wegduikt tot op extreme diepte's waar het water toch al gevoelig voor is. Toch wist ik nog wel enkele stekken waar we wat zouden moeten kunnen vangen en dus werd er nadat de buikjes vol waren koers gezet naar een plek waarvan ik bijna zeker wist dat er nog wel een visje te vangen zou zijn.

Al snel bleek dat dit een goede keus was geweest want zowel Andy als ikzelf vingen direct vis, dit werd natuurlijk ook gezien door de anderen en dit gaf moed. Na nog een aantal vangsten door Andy en mij begonnen nu ook de bootjes om ons heen vis te vangen wat natuurlijk hartstikke leuk was want zo een dag als deze moet iedereen gewoon wat vis kunnen vangen. Er werden zelfs wat mooie vissen gevangen waaronder een mooie 89er van Arie en nog een mooie 70er voor Roger.
een mooie 70+ vis voor Roger
Er werd nu door iedereen om ons heen wel een visje gevangen wat natuurlijk erg leuk was in deze omstandigheden. Tegelijkertijd moest ik even denken aan de NKS wedstrijd die hier aankomende Zondag gehouden zal worden. Het is maar te hopen dat de omstandigheden zullen veranderen anders kon het wel eens een hele vervelende wedstrijd worden maar ach het blijft vissen en je weet het nooit. Uiteindelijk wisten we nog wel aardig wat vissen te vangen en dus kon de dag afgesloten worden. Alle bootjes gingen nu zo langzamerhand naar de helling terug waar er natuurlijk nog even lekker gekletst kon worden over de dag.

Nadat alle boten weer op de trailers stonden konden we richting het restaurant waar we heerlijk met de hele groep konden gaan genieten van een heerlijk en goed verzorgde maaltijd. Dit alles en de hele organisatie was vandaag geregeld door Edwin Bolhuis waarvoor natuurlijk hartstikke bedankt Edwin. Zo de sterke verhalen waren eruit, de buikjes waren gevuld en we zaten nu nog even te genieten van een heerlijke bak koffie of capucino waarna de dag echt over was. Aan het eind werd er nog even een groepsfoto gemaakt en daarna liep iedereen weer naar de auto om lekker huiswaarts te keren.

We kunnen weer terugkijken op een enorm geslaagde dag en voor wie er nog meer over wil lezen, kijk even op roofvisnet daar zal vandaag of morgen een uitgebreid verslag staan met super veel foto's.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten