Pro-v

Pro-v

dinsdag 25 maart 2014

Een dag met svn 22-03-2014

Vandaag stond er weer een dag met Sportvisserij Nederland en hun relaties op het programma. Ik zou vandaag in de boot zitten met Esther de Lange europarlementarier cda. De afspraak was dat we op het ij in Amsterdam zouden gaan vissen wat een leuke locatie is en waar alle faciliteiten ook binnen handbereik zijn.

Ik had om 0700 uur met Tjeerd van de Ploeg afgesproken bij de helling want Tjeerd zou mij vandaag bijstaan omdat de camera ploeg van vis tv ook mee was. Onze opstappers zouden er pas om 1000uur zijn en dus zouden we nog even zelf het water opgaan om de boel te verkennen. De strategie was simpel allebei op dezelfde stekken vissen maar Tjeerd op een andere diepte als ik, op deze manier konden we een beetje checken waar de vis zich ophield. Het zou in ieder geval niet echt makkelijk worden kwamen we wel achter want het was in tegenstelling tot het kanaal erg zoeken waar ze uithingen.

Op de eerste plekken was het gewoon erg taai en kon ik maar moeizaam een aanbeetje krijgen, ook Tjeerd kon ze moeilijk vinden en dus werden er door ons in korte tijd een aantal plekken afgezocht en uiteindelijk wisten we er wat te vinden. Ik kreeg in korte tijd een leuk aantal aanbeten en ving een paar vissen achter elkaar en ook Tjeerd miste wat aanbeten en ving op het ondiepe een maatse vis zodat we in ieder geval een plek hadden gevonden waar we zouden beginnen. Inmiddels had Fred Bloot ook gebeld dat de koffie klaar stond in de ij kantine en dus zetten we koers naar de plek waar we iedereen op zouden pikken.

Binnen werde er even een lekkere bak koffie besteld en konden we weer een beetje op temperatuur komen want echt warm was het nog niet geweest. Nadat we even handje hadden geschud met iedereen had ik nog even de tijd om wat met Fred bij te kletsen en was Peter de camera man bezig om de apparatuur gereed te maken. Toen alles en iedereen klaar was konden we richting de boten om te vertrekken.Voor vertrek werd er even een korte intro gemaakt maar hier kunnen jullie alles over terugzien op vistv, daarna kon iedereen de boten in en konden we koers zetten naar de stek waar Tjeerd en ik al wat vissen hadden weten te vangen want daar lag ook gewoon echt vis.Eenmaal aangekomen was er natuurlijk eerst even een korte introductie van mij waarbij ik even wat instructies gaf over de manier van vissen en wat de bedoeling precies was daarna konden we los en was er geen snoekbaars meer veilig voor ons. Al vrij snel werden de eerste vissen gevangen echter helaas door mij en ook in de andere boot werden de eerste vissen onthaakt. Korte tijd later kregen ook een aantal opstappers de eerste beten en werden ook door hun de eerste vissen gevangen. Ook Esther had de hengel krom weten te krijgen en tussen alle gesprekken door diende ook bij haar de eerste vissen zich aan.

Dit soort trips duren meestal niet zo heel erg lang en voor we het in de gaten hadden was de tijd alweer bijna verstreken en was het tijd om te gaan lunchen er werden nog even wat eindshots gemaakt en daarna vaarden we weer terug. Tijdens de lunch werd er nog het een en ander besproken en nadat iedereen klaar was met eten werd er nog een bak koffie geserveerd.

Het was een prima dag geworden en ook het weer zat erg mee want op een enkel buitje na was het verder prima te doen geweest. Alles was vandaag lekker verlopen en we hadden weer vis gevangen ook wat wil je nog meer. Nu even 2 dagen werken bij de klm en dan weer volle bak het water op.

Daan
www.gosnoekbaars.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten