Pro-v

Pro-v

vrijdag 20 juni 2014

Een drama dag

Je kent het wel, van die dagen dat alles lijkt tegen te zitten nou zo een dag had ik vandaag en als je alles van te voren weet dan had ik er waarschijnlijk vandaag niet eens uit gegaan.

Als ik s'morgens mijn bed uit kom begint het al, omdat we thuis nog bezig zijn is er even geen verlichting in de gang en wanneer ik van de trap naar beneden wil lopen breek ik echt zowat mijn nek. Zo dan heb ik dat maar vast gehad en nadat ik van de schrik ben bekomen loop ik naar de koelkast en pak de melk om mijn havermout klaar te gaan maken. Het is vandaag een beetje rotdag want normaal gesproken was mijn moeder vandaag jarig maar helaas zullen we haar verjaardag nooit meer vieren, toch altijd een rotdag en daarom is het ook beter om mijn gedachte maar even ergens anders te laten afdwalen en een leuke dag te gaan beleven met Rudi en rik want met hun ga ik vandaag weer de rivier op.

Als ik mijn havermout aan het eten ben komt het volgende slechte nieuws alweer binnen denderen want ik ontvang een mail vriend en hengelsport collega Ton Fleur helaas is overleden. Ton was de dag ervoor getroffen door een herseninfarct en hij was er erg slecht aan toe. Vannacht heeft Ton ons verlaten en dat doet pijn want zo'n goed mens gaat natuurlijk veel te vroeg en we zullen hem dan ook enorm missen en wensen de familie alle sterkte toe met dit ongelooflijke verlies.

We zullen je enorm missen Ton, rust zacht.

Deze dag lijkt nu al een drama te worden en ik vraag mij af wat de dag nog meer voor mij in petto heeft. Toch maar snel de boot halen en op pad richting de rivier want daar had ik om 0630 met Rik en Rudi afgesproken. Als ik bij de pomp mijn boot volgegooid heb en een bak koffie heb gepakt ga ik op pad voor het laatste stukje maar er gaat van alles door mijn hoofd en ik heb het gevoel niet scherp te zijn maar toch voel ik de drang om er weer een topdag van te maken en net als gisteren en de dagen ervoor flinke aantallen te vangen met de hoop op een kneiter. Als ik aan kom rijden bij de helling zijn de jongens er al en ook Machiel die 2 dagen ervoor nog mee was met zijn vader ligt al in het water met zijn eigen bootje om het vandaag eens alleen te proberen. Snel wordt alles in stelling gebracht om het water op te gaan want nu ik hier ben heb ik toch wel weer zin om ertegen aan te gaan en de boys moeten gewoon een leuke dag hebben.

Op de eerste stekken blijkt al snel dat het weer geheel anders is als de dag ervoor want de aanbeten blijven een beetje uit en op slechts een klein pieletje na wordt er in het eerste uur bijna niets geregistreerd. Zowel dropshot als vertikaal blijven de aanbeten uit en bekruipt mij het gevoel dat ook dit wel eens niet mee kon zitten vandaag. Na enige tijd komen dan toch de eerste aanbeten maar erop knallen zoals ze de dagen ervoor deden gebeurt niet, het is allemaal erg voorzichtig en moeilijk waarneembaar. Dan heb ik het idee om maar even te gaan werpen daar had ik de dagen ervoor ook wel succes mee en al in het volgende krib is het raak in het hoekje op nog geen meter water. Echt een enorme dreun geeft mij de hoop dat ik een dikke snoekbaars heb gehaakt maar als de vis dan gaat zwemmen en hard door de slip heengaat bekruipt mij het gevoel dat het hier gaat om een snoek. Die gedachte wordt bevestigd als de vis zich voor de eerste keer laat zien, wel echt een schitterende grote rivier snoek maar ik kan er eigenlijk niet warm van worden want ik had gehoopt op een dikke snoekbaars. Na een zwaren dril en een water temperatuur van zo'n 22 graden is het noodzaak dat de vis weer zo snel mogelijk terug gaat en dus wordt hij onthaakt en gaat snel weer terug, een foto hoef ik niet ik heb liever dat hij weer zo snel mogelijk weg zwemt en dat lukt.

Omdat het werpen toch wel een visje oplevert vertel ik Rudi waar hij naartoe moet gooien omdat er in dat hoekje ook zeker een rover moet liggen. Als Rudi zijn dropshot montage in het hoekje heeft gegoois krijgt hij direct een enorme aanbeet gevolgd door een leuke dril maar als de vis bij de boot is blijkt het om een wel hele rare snoekbaars te gaan namelijk een zonder stekels en tanden hij blijkt namelijk een vette brasem gehaakt te hebben hahaha "heel goed hoor Daan daar in dat hoekje moet zeker een rover liggen" is mijn eerste gedachte maar ja daar kan ik natuurlijk ook niks aan doen.


Dat is nog eens een mooie roofbrasem Rudi.


Gelukkig krijgt Rudi daarna nog verschillende aanbeetjes en weet hij ook gewoon snoekbaarzen te vangen. Ook Rik heeft er een aantal weten te vangen maar de tijd tussen de aanbeten is veel te lang en er is helaas vandaag maar weinig aktie te beleven. In ieder geval hebben we allemaal vis en dat is voor vandaag al heel wat want jongens wat moeten we er hard voor werken. Veel varen en meters maken blijkt nog de beste manier om af en toe een visje te verleiden en wanneer ik even contact heb met Machiel blijkt ook hij het erg moeilijk te hebben met slechts 10 vissen.

Zoals gezegd viel het formaat van de vissen vandaag ook heel erg tegen en was alleen de snoek een uitschieter totdat Rik een mooie aanbeet krijgt en er een schitterende baars aan de andere kant van de lijn zat. Dit was duidelijk te zien aan het trillen op de top van de hengel wat een duidelijk kenmerk is voor de baarzen. Als de vis eenmaal boven is blijkt het er een van respectabele afmeting te zijn en die moet natuurlijk even worden vast gelegd.

Een gave baars voor Rik.

Na de vangst van deze baars werden er nog een aantal andere plekken aangedaan omdat het al aardig tegen het eind van de dag begon te lopen. Helaas mochten we nog slechts wat slappe aanbeetjes krijgen en een aantal kleine visjes vangen en na de laatste vakken te hebben uitgevist besloten we om ermee te stoppen, het was mooi geweest zo. Helaas was vandaag geen topdag in alle aspecten maar helaas hoort dat nu eenmaal bij het leven. Vanavond maar even een slokje nemen op mijn moeder en op Ton daarna maar snel naar bed ik vind het mooi geweest zo voor vandaag.

Daan


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten