Pro-v

Pro-v

zondag 29 juni 2014

samenvatting afgelopen week


Het blijft gewoon een moeilijke opgave om elke keer maar weer een stukje te schrijven als ik het water op ben geweest. Het is vaak vroeg eruit en weer laat thuis waarna ik niet altijd meer de energie op kan brengen om maar even in de pen te kruipen. Vandaar dat ik een nieuw concept heb bedacht want buiten de normale blogs zullen er in de toekomst vaker samenvattingen worden gemaakt die terugblikken op een bepaalde periode.

We trappen dus af met een korte samenvatting van de afgelopen week waarin het weer bleek dat elke dag en elk water weer anders is. We zijn namelijk op verschillende type's wateren geweest zoals rivieren,kanalen en meren. 

Op de rivieren was het erg wisselvallig want na een uitstekende serie vangsten was er ook een dag dat het echt hard werken was en veel varen om aan de vissen te komen. De slechtste dag op de rivier leverde dan alsnog zo'n 20 vissen op wat in principe niet verkeerd is maar vergeleken met de aantallen ervoor was dit even terug gelopen. Ook het formaat en de manier van aanbijten was totaal anders, zou het weer hier dan zo een invloed op hebben?Ook op de kanalen en de meren bleken de verschillen erg groot want zo kon je de ene dag de sterren van de hemel vangen en de andere dag was het weer knokken om ze te vinden en te vangen. Één ding kwam op alles wateren waar we geweest zijn wel overeen en dat was dat het vaak in de middag was of er een knop om werd gezet en ineens waren de beten er vaak finaal uit. Nu gebeurt dit wel vaker in deze tijd van het jaar maar het is momenteel vaak erg extreem.

Toch hebben we ook nu wel weer een aantal mooie vissen weten te vangen en eigenlijk kwamen alle rovers weer aan boord. Er is snoek, snoekbaars, baars, roofblei en natuurlijk ook weer een brasem gevangen. Deze laatste heb ik het idee van dat hij op de rivieren een totaal ander gedrag vertoont als op de andere wateren want het gebeurt echt met grote regelmaat dat deze brasem zich vergrijpen aan de shads waarbij deze dan vol in de bek zitten.

ook weer schitterend getekende baarzen
Bijschrift toevoegen

en snoekbaarzen natuurlijk ook weer genoeg

Ook voor wat betreft de baits waren de verschillen weer groot en lagen deze per dag ver uit elkaar. We hebben vaak echt op verschillende manieren moeten vissen om aan de vissen te komen. Toch kwamen de meeste grotere vissen vaak werpend van het ondiepere water af waarbij de aanbeten veelal hard door kwamen dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het dropshotten waarbij het kunstaas vaak erg voorzichtig werd gepakt zeker op het moment dat de zon soms goed doorgebroken was. Het vertikalen was misschien nog wel het meest stabiel alleen kon je hier vaak wel mee merken dat de aanbeten in de middag heel erg terug liepen.

Het best vangende kunstaas waren vaak de wat kleinere shads, ik heb zelf regelmatig geprobeerd om een tijd met groot aas vis te vangen maar kon daar totaal geen aanbeten op krijgen wat natuurlijk de indruk wekt dat de rovers vaak op het veel voorkomende kleine speltaas jagen. Er waren een aantal shads die het gewoon elke dag weer goed deden en dus regelmatig werden ingezet zowel voor het vertikalen als het voor het dropshotten. Er waren shads bij die echt zwaar gehavend waren na een dagje vissen en sommige konden we tijdens het dropshotten telkens een stukje afknippen om ze maar weer te gebruiken.

soms werden de shads wel erg kort na het knippen

Het was dus weer een periode van erg grote verschillen maar toch ook wel weer erg mooie dagen en momenten. De luchtdruk is op het moment wel weer even erg hoog en dat heeft naar mijn idee vaak een negatieve invloed op de snoekbaars. We zullen het de aankomende dagen weer gaan beleven en meemaken want ik zit weer een aardige periode op het water. Ook staan er nog een hoop dingen op de agenda die gaan gebeuren dus houd de site goed in de gaten want voor je het weet mis je het.

Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten