Pro-v

Pro-v

zaterdag 14 juni 2014

Soms gun je het iemand gewoon heel erg

Je kent het wel van die mensen die een reeks pechdagen achter de rug hebben en het even niet meezit. Dit overkwam Jeroen ook want na een serie van blanken en bekeuringen werd het wel eens tijd voor wat geluk en natuurlijk had ik de hoop hem daarmee te kunnen helpen vandaag.

Vandaag zou ik een dag met Michiel het water op gaan en omdat Michiel alleen was had ik op facebook gevraagd of er nog iemand zin had om met ons mee te gaan. Als water was de lek uitgekozen en Jeroen was degene die direct reageerde want na een aantal slechte dagen vond hij dat het wel weer eens tijd was voor wat aktie. 

De afspraak was snel gemaakt en om 0700 zouden we klaar staan bij de trailer helling en dus moest ik vroeg van bed want voordat de boot in het water ligt moet er nog even een ritje gemaakt worden. Op de getijde tabel had ik al gezien dat s'morgens het tij goed was en s'middags zou het stilvallen. We zouden dus in de ochtend toe moeten slaan want vaak als de stroom eruit is op deze rivier dan is het over met de aanbeten. Beide heren hadden er goed zin in en met name Jeroen was echt helemaal in de stemming om wat moois te vangen maar op de eerste stek was Michiel de eerste die een aanbeet kreeg die helaas werd gemist. Lang hoefde hij echter niet te wachten op de volgende aanbeet en deze was wel raak, helaas niet een hele grote maar in ieder geval was voor hem de kop eraf.

Ook Jeroen had inmiddels zij eerste aanbeten gemist maar ook hij wist een van zijn aanbeten te verzilveren. dit was de eerste maatse vis die we zagen vandaag en Jeroen was er klaarblijkelijk erg blij mee en dat gunde ik hem ook van harte. Ik had inmiddels ook mijn eerste aanbeet gehad en wist deze meteen te verzilveren en ook dit was een mooie maatse vis. Zo vingen we in korte tijd en op een klein stukje water een leuk aantal mooie vissen met een aantal die goed aan de maat waren.

mooie maatse voor Michiel
Nadat we in ieder geval allemaal aan de vis waren gekomen met een aantal leuk was het tijd om de techniek aan te passen in de hoop toch nog een dikkerd te pakken en als we dan op een gegeven moment op een stukje draaien waar je dat echt kan verwachten gebeurt het ook. Een echt enorme knal op mijn vertikaal stokje zorgt ervoor dat ik zowat de schrik van mijn leven krijg en zoals het hoort zet ik uit reactie de haak. Bam dat is een dikke maar nog voordat ik goed en wel aan de dril kan beginnen schiet de haak eruit. Een serenade aan scheldwoorden en gestamp in de boot zijn volgens mij 10 kilometer verderop nog hoorbaar. Hier ben ik de rest van de dag ziek van gaat er door mijn hoofd maar ja ik moet verder want ik heb ook nog 2 opstappers die ik ook gewoon een mooie vis gun want uiteindelijk vind ik dat belangrijker dan mijn eigen succes en dus trek ik de boot even later weer even over een hoekje waar ook Jeroen een snoei harde aanbeet krijgt en de haak weet te zetten. Na de aanslag verraad de hengeltop al snel dat het hier wel eens om een mooie baars zou kunnen gaan en na een leuke dril komt er voor Jeroen inderdaad een mooie dikke baars naar boven en wat voor een, echt een waar menig fanatiek roofvisser jaloers op zou zijn en dus is Jeroen hier vanzelfsprekend erg blij mee.

Dit zijn toch machtige vissen!!!!!

Na nog een serie mooie vissen en natuurlijk de nodige missers begon de stroom inmiddels wat af te nemen en dus was haast geboden als we nog wat vis maar vooral mooie vis wilde vangen. We keerden terug naar een plekje waar we al eerder goede aanbeten hadden gehad in de hoop misschien toch nog op die dikke vis te lopen. Wanneer de electro motor net naar beneden is gezakt is het al raak voor Jeroen en het blijkt om een grote vis te gaan. De dril is op zijn minst imposant te noemen en het verraad al dat het inderdaard om een kneiter gaat. Als de vis moe is en naar het oppervlak komt begint Jeroen heel erg te glimlachen want inderdaad is dit waar we op hoopten en Jeroen was degene die hem had.


Jeroen en zijn rivier kneiter

Dit was hem natuurlijk van harte gegund want zoveel geluk had hij de laatste tijd niet gehad en dus konden Michiel en ik hem feliciteren met zijn eerste kneiter van het seizoen.  Het was allemaal net op tijd want inmiddels was de stroom eruit en dan wordt het hier gewoon een moeilijk verhaal. Toch probeerden we nog wat plekjes af te vissen maar helaas waren de resultaten niet best meer en op slechts wat kleine vissen liepen de vangsten helemaal terug en was het inmiddels tijd geworden om te gaan traileren. Het was mooi geweest we hadden alle drie onze momentjes gehad maar vandaag was het mooiste moment voor Jeroen, hopen dat het de volgende keer weer een beetje meezit.

Daan
Geen opmerkingen:

Een reactie posten