Pro-v

Pro-v

maandag 16 juni 2014

Wederom een topdag op de rivier

Gisteren zat ik met Kees en Machiel op de rivier, geen verkeerde keus want we hebben een prima dag gehad met een zeer leuk aantal vissen alleen zat het formaat even niet mee en dus ging ik het vandaag maar weer eens dunnetjes overdoen. 

Deze keer was het de beurt aan Michiel, Joep en Tim. Michiel en Tim zijn echte vissers daar hoef je niet naar om te kijken en die gaan hun gang wel echter Joep heeft nog niet zoveel ervaring maar dat is ook niet echt nodig want als we op de eerste plek zijn aangekomen Roept Joep al,"ik heb er een". Verbaasd kijken we alle drie om want we wisten niet eens dat hij zijn hengel al in had gelegd. Maar goed de kop was er in ieder geval vanaf voor Joep en na enkele uitleg en bemoedigende woorden kon hij na het terugzetten van zijn eerste meteen weer verder. De stroming begon er flink in te komen en dat was goed te merken aan de aanbeten want de een was nog harder dan de andere en in slechts korte tijd hadden we er al een flink aantal weten te vangen.

Het enige wat wederom niet echt meezat was het formaat van de vissen en ook op dit andere gedeelte van de rivier leek het vergeven te zijn van de wat kleinere net maatse vissen met af en toe een uitschieter. Aan de aanbeten kon je echter niet merken of je een grote of een kleinere vis had want ze vlogen er echt vol in en je schrok je af en toe helemaal kapot. 

er kwamen ook wel mooie maatse uit

Natuurlijk werden er ook wel een aantal mooie maatse gevangen maar toch viel het een beetje tegen terwijl de omstandigheden perfect waren. Zo was het bijvoorbeeld bewolkt, stroomde de rivier prima en de vis was los maar als je dan geen grote weet te vangen ga je jezelf toch weer afvragen waarom het niet lukt. We hebben er echt alles aan gedaan, dieper en ondieper gevist, extreem grote shads gebruikt, elk hoekje van een kribvak uitgepeuterd maar ook de vakken uitgeworpen. Alles werkte wel maar leverde helaas geen extreem grote vis op waar we wel op gehoopt hadden.

Als de grote vissen dan uitblijven dan moeten de aantallen het maar goed maken en dat was echt geen probleem want de aanbeten liepen goed door en er was zelfs 1 stuk op de rivier waar we op een erg klein oppervlak de ene aanbeet na de andere wisten te krijgen met zelfs af en toe een double hookup en op een gegeven moment zelfs een tripple hookup.

Als de stroming er dan voor een groot gedeelte uit gaat moeten we uiteindelijk wat harder werken voor onze vissen maar ach alle loon naar werken zullen we maar zeggen en uiteindelijk weet Tim dan toch een knoert te vangen. Als hij zijn shad in het hoekje van het krib gooit doet hij 3 tikken en is het raak een enorme dreun op zijn hengel verraad dat het hier inderdaad wel eens om een mooie vis kan gaan. Niets blijkt minder waar want als de vis moe is en boven komt blijkt het om een mooie dikke snoekbaars te gaan die wel een lekker hapje had gezien in Tim zijn shad.

toch nog een mooie knoert voor Tim

Inmiddels was de stroming op de river er helemaal uit en zeker op dit deel weet je dan dat de aanbeten wegvallen en het nog heel erg moeilijk wordt om een visje te verleiden. Toch weten we op de weg terug nog een aantal snoekbaarzen te vangen waarmee we het aantal voor deze dag zetten op zo'n 70 stuks. Nou is het natuurlijk enorm jammer dat we niet nog een grote vis hebben weten te vangen want we hebben er genoeg aan gedaan maar het mocht helaas niet lukken op die van Tim na dan maar als je zulke aantallen vangt, het gezellig is aan boord en het weer gelukkig ook een beetje meezat dan hoor je mij absoluut niet klagen. Sterker nog, ik heb genoten en ik hoop dat Michiel, Joep en Tim dat ook hebben gedaan maar volgens mij zat dat wel goed.

Daan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten